Χρ. Αγγελάκης: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας» (Άρθρο)

Άρθρο του Χρήστου Αγγελάκη
Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών ΚΚΕ

Εκ μέρους του ΚΚΕ θα ήθελα να απευθύνω πλατύ κάλεσμα συμπόρευση και στήριξης του Κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 7 Ιούλη, προς όλους τους Σερραίους και ιδιαίτερα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και ιδιαίτερα τους νέους του Νομού Σερρών.

Ιδιαίτερα σε εσάς που βρεθήκαμε πλάι πλάι σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες των προηγούμενων χρόνων, που από κοινού οργανώσαμε τις μεγάλες μάχες κόντρα στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, κόντρα στην κατάργηση της απεργίας που από κοινού μπήκαμε μπροστά για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και προβάλλαμε το σύνθημα « ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟΥΣ -ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ»

Σε όσους δώσαμε τις μάχες κόντρα στις συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, και βρεθήκαμε μαζί στις αρχαιρεσίες των σωματείων, κόντρα στην εργοδοτική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών, για την αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε όλους εσάς που από κοινού μπήκαμε μπροστά για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια, για να μην φτάσει κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών, για να αναδείξουμε ότι το νερό είναι φυσικό αγαθό και ΟΧΙ εμπόρευμα, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σε όλους τους Βιομηχανικούς εργάτες που βρεθήκαμε μέσα και έξω από τις πύλες των εργοστασίων, που ενώ νιώσατε την αύξηση της παραγωγής, είδατε την κερδοφορία σε αρκετά εργοστάσια και στον Νομό μας, ήρθατε αντιμέτωποι με την εκ περιτροπής εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις.

Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του ιδιώτη καπιταλιστή: Να ξεζουμίζει όλο και περισσότερο τους εργάτες, για να αυξάνει τη δική του κερδοφορία, να τα βάζει στην τσέπη του, να κάνει άλλες επενδύσεις. Κι όταν βλέπει ότι βρίσκει κερδοφορία μεγαλύτερη σε άλλες χώρες, να παίρνει το εργοστάσιό του κάποια στιγμή και να το πηγαίνει εκεί, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Σε όλους τους εμποροϋπαλλήλους, και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό που ήρθατε αντιμέτωποι με τις ελαστικές μορφές εργασίας, με τα ωράρια λάστιχο, με την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που σας επέβαλαν με εκβιασμούς να επιστρέψετε κάτω από το τραπέζι τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, που σας ανάγκασαν να δουλεύετε ακόμα και τις Κυριακές.

Και στους χιλιάδες ανέργους του Νομού μας, αυτήν την εφεδρεία που την χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν την πιο βάρβαρη αντεργατική πολιτική μέσα από τα ψευτο- προγράμματα του ΟΑΕΔ τις μισής δουλειάς – μισής ζωής χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα.

Όλες αυτές τις μέρες η Κομματική μας Οργάνωση πραγματοποιεί ένα πλούσιο πολιτικό άνοιγμα, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σε χωριά. Ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους του μόχθου. Συζητάμε μαζί τους και τους λέμε:

Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες, που με συνέπεια στηρίζει μόνο το ΚΚΕ και θα συνεχίσει να στηρίζει και την επόμενη μέρα. Επομένως η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!

Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στους εργαζόμενους είναι σαφές:

• Θα δώσουμε άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για όλη τους την αντιλαϊκή πορεία όλα αυτά τα χρόνια; ή θα στηρίξουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε σταθερά και διαχρονικά απέναντι σε αυτήν την πολιτική.

• Θα δώσουμε λευκή επιταγή στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης με ένα συσχετισμό αρνητικό για το λαό, με αλλαγή σκυτάλης στη διακυβέρνηση; ή θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που την επόμενη μέρα θα βρεθεί στα σίγουρα στον αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης.

• Θα ενισχύσουμε κόμματα μιας χρήσης, χρήσιμα για το σύστημα, που αύριο θα τα βρουν απέναντί τους έτσι ή αλλιώς; ή θα στηρίξουμε το ΚΚΕ, τη μόνη σίγουρη επιλογή στην πλευρά του λαού.

Για εμάς υπάρχει άλλη επιλογή και είναι αυτή που σαλπίζει το ΚΚΕ ,που δεν τα δίπλωσε στα δύσκολα αυτά χρονιά, που έπιασε το χέρι οποίου ήθελε να σηκωθεί και να αγωνιστεί, που προβάλει τον ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

Η δική τους ανάπτυξη προϋποθέτει;

• Ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, περισσότερα 5μηνα, 8μηνα, 4ωριτες και απλήρωτες υπερωρίες, συνεχή δουλειά έως και 12 ημέρες. Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται τώρα την τουριστική περίοδο στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού η τι γίνεται εδώ και χρόνια στον κλάδο του εμπορίου. Η δική τους ανάπτυξη είναι ο κατώτατος μισθός στα τάρταρα και η φορολογία των μεγαλοεπιχειρηματιών να μικρύνει. Αυτά τα ψήφιζαν μαζί στην Βουλή, αυτά υπόσχονται τώρα προεκλογικά.

• Σημαίνει υποστελεχωμένα νοσοκομεία και ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, λίστες αναμονής που σπάνε κάθε ρεκόρ, και τρελά κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας. Την ίδια περίοδο να παρακαλάς να μην αρρωστήσεις, μην χρειαστείς και καμία εγχείρηση γιατί αν δεν έχεις να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη, πας χαμένος.

• Σημαίνει σχολεία χωρίς χρήματα για στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα, να βάζει ο γονιός όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με υποβαθμισμένη την μόρφωση των παιδιών μας και με εξεταστικούς μαραθώνιους που θησαυρίζουν οι φροντιστηριάρχες.

• Σημαίνει όλο και πιο περιορισμένη πρόνοια και επιδόματα και να κυνηγάνε όλοι τα βοηθήματα αλληλεγγύης.

Τώρα να τους στείλουμε μήνυμα ότι όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ισχυροποιώντας το ΚΚΕ
Γιατί σ’ αυτή εδώ τη χώρα το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα. Υπάρχει το ΠΑΜΕ. Ο λαός μας δεν είναι μόνος του, έχει στήριγμα. Κι αυτό είναι οι κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και οι άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί του.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, το πραγματικό δίλημμα είναι πόσο ισχυρό θα έχει ο λαός δίπλα του το ΚΚΕ. Αν απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη, για να τσακίσει και αυτή με τη σειρά της την εργατική τάξη για τα κέρδη των λίγων, θα βρίσκεται πιο ισχυρή εκείνη η δύναμη, η μόνη που θα βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, θα πιέζει αποτελεσματικά, θα διεκδικεί, θα αποσπά κατακτήσεις. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην αταλάντευτη υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Ο λαός της περιοχής μας έχει εμπειρία. Το μόνο κόμμα που στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό του σε όλους τους αγώνες είναι το ΚΚΕ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι -με “βαριά καρδιά”- στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν. Σε εκείνους και εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν, Σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, που μπορεί να ξαναέδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σε όλες τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ.

Τώρα λοιπόν όλοι και όλες στη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος, για να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο τελευταίο σπίτι του νομού μας, για να αποτυπωθεί και στην κάλπη πως ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •