Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο Σερραίος βουλευτής είχε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών ως τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρμανλής γεννήθηκε το 1974. Μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά από μικρός ανέπτυξε ιδιαίτερο δεσμό με τον τόπο καταγωγής μου, τις Σέρρες. Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη. Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, εργάζομαι ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα, είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο κ. Καραμανλής είναι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή-Καραμανλή. Με τη γυναίκα του Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή έχει τρία παιδιά: την Αναΐς, την Άρια  και τον Αχιλλέα.

Κοινοποίηση