Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Αικατερίνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με αλιευτικό σκάφος,απογευματινές ώρες χθες, για διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα ακολούθησε κινητοποίηση από το ΕΚΣΕΔ :
δύο (02) περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία συνεχίζουν να επιχειρούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή,
ενός (01) Φ/Γ και ενός (01) Δ/Ξ, τα οποία αφού δεσμεύτηκαν από το ΕΚΣΕΔ και παραμένουν μέχρι και τώρα στον χώρο των ερευνών,
κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που βρίσκεται στην περιοχή και πρόκειται να επιχειρήσει,
ενός (01) ελικοπτέρου Αgousta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή και επιχειρεί, ενώ Α/Φ και Ε/Π του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται ομοίως να μεταβούν στην περιοχή για έρευνα.

Νωρίτερα για την περιοχή των ερευνών, είχαν αποπλεύσει, με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ, τρία (03) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος από τις όμορες Λιμενικές Αρχές και ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) αλιευτικά σκάφη, καθώς και ελικόπτερο του Π.Ν. και της Π.Α. τα οποία δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση τους στην περιοχή των ερευνών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι εντάσεως Β 7-8 BF).

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τηρείται διαρκώς ενήμερος από τους επιτελείς του Λ.Σ. για την πορεία των ερευνών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •