Ο μετεωρολόγος Β. Τσαγκαλίδης εξηγεί το φαινόμενο της Χαλκιδικής (Βίντεο)

Τις πληγές τους εξακολουθούν να μετρούν, κάτοικοι, παραθεριστές και επιχειρηματίες της Χαλκιδικής, μετά τη φονική θεομηνία που ξέσπασε και που είχε ως αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη και στην εκπομπή του «Κάθε Σάββατο στις 12…» στον Focus fm Θεσσαλονίκης, ο μετεωρολόγος Βαγγέλης Τσαγκαλίδης, τόνισε πως η συγκεκριμένη καταιγίδα η οποία ξεκίνησε από τη νότια Αλβανία, δυνάμωσε στις λίμνες των Πρεσπών, ήρθε στη χώρα μας πολύ γρήγορα, με 95 χιλιόμετρα την ώρα και πέρασε αρχικά από την Ημαθία, όπου κατέστρεψε τις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκαλίδη, ένα από τα στοιχεία που είχε η συγκεκριμένη καταιγίδα και που δημιούργησε αυτά τα φαινόμενα, ήταν ότι κινήθηκε πάρα πολύ γρήγορα, με 95 χιλιόμετρα την ώρα, οπότε προκαλούσε ανέμους των 100 χιλιομέτρων την ώρα, που ήταν πραγματική καταστροφή.

«Φανταστείτε ότι διέσχισε την απόσταση από τη Φλώρινα μέχρι τη Λήμνο, που για μια καταιγίδα είναι τεράστια απόσταση. Ήμασταν προετοιμασμένοι ότι για καταιγίδες, αλλά όχι για τέτοιο εξτρεμιστικό φαινόμενο, που έχει να συμβεί 35 χρόνια,» υπογράμμισε στην εκπομπή ο κ. Τσαγκαλίδης.

Ο μετεωρολόγος Βαγγέλης Τσαγκαλίδης μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη και στην εκπομπή του (13-7-2019) «Κάθε Σάββατο στις 12…» στον Focus fm Θεσσαλονίκης.