Στα «χέρια» πολυεθνικών το Ελληνικό ούζο- Έβαλαν… στο μάτι και το τσίπουρο (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

«Φωτιές» άναψε η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καλείται το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στις «απαραίτητες» ενέργειες προκειμένου να εναρμονιστεί η φορολογική του πολιτική επί των αποσταγμάτων σύμφωνα με αυτά που ισχύουν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Απόφαση που αφορά τόσο το τσίπουρο, όσο και την τσικουδιά, δύο από τα πλέον παραδοσιακά αποστάγματα της χώρας μας.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό τόσο για τους καταναλωτές, αλλά κυρίως για τους παραγωγούς;

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων Χρήστος Μάρκου μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη και στην εκπομπή του στον Focus fm Θεσσαλονίκης στους 103.6 σήμερα Τετάρτη, υπογράμμισε πως η αύξηση στην τιμή θα είναι τεράστια και αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 100% στα οργανωμένα αποσταγματοποιεία.

Ενδεικτικά, ο κ. Μάρκου ανέφερε πως στα λεγόμενα «καζάνια» η αύξηση θα είναι από 59 λεπτά ανά λίτρο στα 5,9 ευρώ, ενώ στα οργανωμένα αποσταγματοποιεία από 5,9 ευρώ στα 12,1 ευρώ.

«Ήταν ένα προϊόν το οποίο παραδοσιακά άρχισε να δημιουργεί μεγάλο μερίδιο στην αγορά και αυτό ενόχλησε τις πολυεθνικές,» επεσήμανε ο κ. Μάρκου, ο οποίος στην ίδια εκπομπή του Γ. Δαμιανίδη, αποκάλυψε πως το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού ούζου σήμερα, που είναι επίσης ένα παραδοσιακό προϊόν, βρίσκεται στα «χέρια» των πολυεθνικών:

«Οι πολυεθνικές ελέγχουν και το ούζο στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει το καταναλωτικό κοινό. Το μεγάλο κομμάτι της αγοράς του Ελληνικού ούζου το διαχειρίζονται οι πολυεθνικές εταιρείες των σκληρών αλκοολούχων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •