Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Χίου για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου όταν έπεσε πάνω του μπασκέτα

Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση του τραγικού θανάτου του 19χρονου, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας η μπασκέτα αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό και ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Με την οργή να έχει στραφεί κυρίως κατά της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς δήλωσε:

«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων.
Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου.
Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».

Συλλυπητήρια από τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, λαμβάνοντας το λόγο στην έναρξη της διαδικασίας για τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, για τον θάνατο του νέου αθλητή στην Δασκαλόπετρα της Χίου.

Συγκεκριμένα είπε:
«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου, τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το θάνατο του νέου ανθρώπου που έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του σε αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Χίου.
Είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρχές».

Κοινοποίηση