Αφέθηκαν ελεύθεροι οι εφοριακοί και η λογίστρια-Τι δήλωσαν οι δικηγόροι τους (Βίντεο)

Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία των δύο υπαλλήλων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (εφοριακών) και της λογίστριας σε ανακριτή και στον Εισαγγελέα των Σερρών. Οι τρεις κατηγορούμενοι πέρασαν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Σερρών στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα. Οι δύο εφοριακοί και η λογίστρια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους όπως την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μια φορά το μήνα. Η ανάκριση συνεχίζεται όπως ανέφεραν οι δικηγόροι των δύο εφοριακών Κώστας Παριγόρης και Μαριάνθη Νούσκαλη.

“Οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν συντρέχανε λόγοι προσωρινής κράτησής τους. Οι εφοριακοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πράξη ή ενέργεια ή παράληψή τους, η οποία έγινε σε βάρος των καθηκόντων τους. Ούτε χρήματα βρέθηκαν ποτέ στους ίδιους. Το κατηγορητήριο θα γίνει μια προσπάθεια να αποδομηθεί στη συνέχεια. Έχουμε δρόμο” ανέφερε στη δήλωσή του ο δικηγόρος του ενός εφοριακού Κώστας Παρηγόρης, ο οποίος επισήμανε ότι δεν θα καταβληθεί καμία εγγύηση.

Η δικηγόρος του δεύτερου εφοριακού Μαριάνθη Νούσκαλη δήλωσε ότι ο εντολέας της “αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και αιτιολόγησε νομικά τη μη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών και αφέθηκε ελεύθερος. Ολοκληρώθηκε το στάδιο της απολογίας και περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης δικονομικά” Η κυρία Νούσκαλη σημείωσε επίσης ότι “πήρε μεγάλες διαστάσεις το θέμα. Αν είχατε τη δυνατότητα να γνωρίζατε τη δικογραφία θα βλέπατε ότι οι διαστάσεις που δόθηκαν δεν έχουν καμία αναλογία μετα πραγματικά περιστατικά”.

Από την πλευρά της η Σερραία λογίστρια σύμφωνα με τον δικηγόρος της Πέτρο Μιχαηλίδη δήλωσε μετανιωμένη υποστηρίζοντας ότι έπραξε μια άστοχη και επιπόλαιη ενέργεια χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο κέρδους, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του πελάτη της και από την άλλη θέλοντας να κρατήσει καλές σχέσεις με τους υπαλλήλους της εφορίας.”Η εντολέας μου έκανε μια άστοχη και επιπόλαιη ενέργεια την οποία και μετάνιωσε φυσικά χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο κέρδους. Ήταν όλα στα πλαίσιο της εξυπηρέτησης του πελάτης της από τη μια πλευρά και από την άλλη ότι ήθελε να διατηρήσει καλές σχέσεις με υπαλλήλους της Εφορίας. Η ειλικρίνεια και η μεταμέλειά μας αξιολογήθηκαν θετικά τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον Εισαγγελέα και γι αυτόν τον λόγο δεν προφυλακίστηκαν” κατέληξε ο κύριος Μιχαηλίδης.

Οι δυο εφοριακοί και η λογίστρια συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου ύστερα από καταγγελία παλαίμαχου ποδοσφαιριστή ότι τον εκβίαζαν ζητώντας «φακελάκι» 6.000 ευρώ για να διευθετηθεί υποτιθέμενο φορολογικό χρέος, ύψους 46.000 ευρώ, από παλιότερη επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Ο ποδοσφαιριστής πήγε στο ραντεβού με προσημειωμένα χρήματα, τα οποία η λογίστρια μέτρησε μπροστά του και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον έναν από τους δυο εφοριακούς.

Σύμφωνα, με τον ΣΚΑΪ η λογίστρια φέρεται να ρώτησε τον έναν από τους δύο εφοριακούς «Η παραγγελία σας με τα παπούτσια είναι έτοιμη. Πότε θα έρθετε να τα παραλάβετε;». Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, η λογίστρια φέρεται να προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα χρήματα, πετώντας τα 6.000 ευρώ στα σκουπίδια.

8 Shares