Σήμερα η «Λευκή Νύχτα» στις Σέρρες

Για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών θα πραγματοποιηθεί η «Λευκή Νύχτα» με τα καταστήματα να λειτουργούν σήμερα από τις 21:00 έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα. Πρωταρχικός στόχος είναι η τόνωση της αγοράς και η δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη όπως αναφέρει η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα ανέφερε: «Απ’ τις εννιά μέχρι και τις δώδεκα το βράδυ, θα είναι ανοιχτή η αγορά. Καλούμε όλους τους εμπόρους και τους καταναλωτές να στηρίξουν τη «Λευκή Νύχτα», η οποία θα έχει πολλά δρώμενα και εορταστική ατμόσφαιρα. Πρώτη φορά γίνεται στην πόλη μας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχία. Ο λόγος που το κάνουμε αυτήν την ημερομηνία, είναι επειδή η πόλη είναι τόσο όμορφα στολισμένη, υπάρχει φως και χρώμα, και η ατμόσφαιρα είναι εορταστική.

Ευχαριστούμε, καταρχάς, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Σπυρόπουλο, διότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουμε την άδεια μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Σερραίων, τον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, και την Κ.Ε.ΔΗ.Σ., οι οποίοι φυσικά μας βοήθησαν πάρα πολύ, καθώς και όλους τους συνδιοργανωτές. Δεν θα μπορούσαμε κι εμείς σε τόσο λίγο χρόνο να οργανώσουμε τόσα πράγματα, αν δεν είχαμε τη στήριξή τους. Να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι δεν μπορούμε να απαιτήσουμε απ’ όλους τους εμπόρους να κάνουν έκπτωση. Όποιος θέλει και σε όσο ποσοστό θέλει, μπορεί να προσφέρει στον κόσμο. Καλό θα ήταν να γίνει μια κάποια έκπτωση. Ήδη, μας έχουν πάρει πάρα πολλά καταστήματα και μας είπαν ότι θα συμμετάσχουν και θα κάνουν κάποια έκπτωση, αλλά δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε όλους να κάνουν. Καλό θα ήταν, εκτός απ’ τα δρώμενα, να υπάρξει απ’ την πλευρά τους μια τέτοια κίνηση. Εμείς, θα έχουμε και πράγματα για να κεράσουμε και να προσφέρουμε και μοιράζουμε τις αφίσες μας στα Μέσα Επικοινωνίας. Τους καλούμε όλους να συμμετάσχουν στη «Λευκή Νύχτα». Έχουμε πάρει τα μηνύματα απ’ όλες τις άλλες πόλεις, όπου έχουν δουλέψει τόσο πολύ οι αγορές τους. Ελπίζω και σε μας να γίνει το ίδιο. Επειδή είναι πρώτη φορά, ίσως την επόμενη να είναι ακόμη πιο οργανωμένο. Πάντως, το κάνουμε αυτήν την εποχή, επειδή βοηθά ο στολισμός κι εμείς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να κάνουμε την πόλη τόσο φωτεινή και τόσο εορταστική. Οπότε, εκμεταλλευόμαστε και αυτό το γεγονός»

Απ’ την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, είπε τα εξής: «Ένας θεσμός, που είναι επιτυχημένος σε άλλες περιοχές, γίνεται κι εδώ. Τα μαγαζιά, θα είναι ανοιχτά, μέχρι τις δώδεκα το βράδυ. Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι έμποροι, θα συμμετάσχουν σ’ όλη αυτήν τη γιορτή, η οποία είναι έντονη στην πόλη και στον τόπο μας, με χρώματα, φως, και, φυσικά, ζωή. Ζωή, η οποία έχει να κάνει και με την επιχειρηματικότητα. Βλέπετε ότι ο τόπος μας είναι ντυμένος στα γιορτινά του και οι επαγγελματίες μας συμμετέχουν σ’ αυτήν τη γιορτή, στην οποία είμαστε όλοι οι φορείς μαζί, υποβοηθώντας αυτήν την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια, είναι πάντοτε μαζί σ’ όλες τις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται για τον τόπο μας, για την ανάπτυξη και για οτιδήποτε θετικό υπάρχει εδώ. Χέρι-χέρι με την επιχειρηματικότητα, βοηθούμε και στηρίζουμε όλες αυτές τις δράσεις που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους εμπόρους αλλά και με τους ίδιους τους καταναλωτές».

Την ετοιμότητα όλων των φορέων για τη «Λευκή Νύχτα» ανακοίνωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος λέγοντας τα εξής: «Όλα είναι έτοιμα. Εκείνο που έχω να πω, είναι ότι πρέπει όλοι οι Σερραίοι να στηρίξουμε την αγορά των Σερρών, διότι είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανθρώπων οι οποίοι, μετά το ωράριο, δηλαδή αργά το βράδυ, θα καθίσουν για να μας εξυπηρετήσουν. Και, φυσικά, πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους για την παροχή αυτήν, την οποία θα μας προσφέρουν. Πιστεύω ότι, επειδή αυτήν τη στιγμή είμαστε για πρώτη φορά ενωμένοι, θα ανταποκριθούν οι Σερραίοι έμποροι και επιχειρηματίες. Θα είναι πραγματικά συμφέρουσα και χαρούμενη η «Λευκή Νύχτα», θα γεμίσει η πόλη, διότι, αν δε γεμίσει και δεν ανταποκριθούν και οι δυο πλευρές, δεν θα έχουμε επιτυχία. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα είναι προς το συμφέρον της πόλης και, φυσικά, του Νομού. Ελπίζω να καθιερωθεί και, από ‘κει και πέρα, τα στοιχεία που έχουμε απ’ τις άλλες περιοχές, είναι ότι σημείωσε επιτυχία εκεί που πραγματικά όλοι εργάστηκαν σωστά. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε τα εχέγγυα προκειμένου να περιμένουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Καθ, όλη τη διάρκεια της ημέρας στην κεντρική πλατεία καθώς και στους βασικούς εμπορικούς δρόμους των Σερρών θα επικρατήσει εορταστική ατμόσφαιρα με πλήθος εκδηλώσεων όπως ξυλοπόδαρους μουσικοχορευτική συναυλία, face painting για τους μικρούς επισκέπτες, μπαλόνια κτλ.

Η «Λευκή Νύχτα» γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών και εντάσσεται στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Πολιτεία των Ευχών».

Για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού για μόνο εκείνη την ημέρα η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα διαθέσει δωρεάν το δημοτικό υπόγειο χώρο στάθμευσης πίσω από το Διοικητήριο.

4 Shares