Οι συζυγικές σχέσεις με τα ελάχιστα επίπεδα φωτισμού, μαυρίζουν εντελώς με τον κορονοϊό (Άρθρο)


Άρθρο του Μάνου Τζίτζηρα*
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Ειδικευμένος στην κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία

Οι συζυγικές σχέσεις με τα ελάχιστα επίπεδα φωτισμού, μαυρίζουν εντελώς με τον κορονοϊό !
Το συναίσθημα συνδυαστικά με την σωματική και πνευματική επαφή είναι ένας φεγγίτης που φωτίζει τη σχέση. Εάν αυτά δεν υπάρχουν, ο φεγγίτης μένει να είναι απλά διακοσμητικός χωρίς πραγματικό φωτισμό!

Το ζευγάρι που ήταν απομακρυσμένο ερωτικά, συναισθηματικά και επικοινωνιακά είχε ήδη αρχίσει να συσσωρεύει έντονο θυμό και τώρα με το κλείσιμο στο σπίτι τα προβλήματα φουντώνουν! Μια αίσθηση απαξίωσης και ανύπαρκτης ερωτικής διάθεσης (άλλοτε και τώρα) είναι η τιμωρία στο σύντροφό μας!

Καταπιεσμένη ερωτική έκφραση, θλίψη και πένθος για μια σχέση που αργοσβήνει, συνδυαστικά με τον φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία, δημιουργούν ένα κοκτέιλ με παράξενα (εκρηκτικά) συναισθήματα στους συντρόφους! Όμως δεν την σκοτείνιασε τη σχέση ο ιός, απλά την ξεμπρόστιασε! Η παρατεταμένη επαφή εξαιτίας της καραντίνας αντί να μας φέρνουν κοντύτερα, μας βάζουν συχνότερα στο τριπάκι να αναρωτιόμαστε εάν η λύση είναι ο θεραπευτής ζευγαριών ή ο δικηγόρος!

Ο κορονοϊός δυστυχώς θα ευθύνεται για πολλά άσχημα (ζωές, καταθλίψεις, γενικευμένο άγχος, οικονομία κ.ά.) που θα προκαλέσει!

Θα ευθύνεται όμως και για όλα αυτά που θα ξεμπροστιάσει, στις σχέσεις, στις κοινωνίες, στις πολιτικές καθώς και στις γενικότερες αντιλήψεις μας!

*Το γραφείο του κ. Μάνου Τζίτζηρα βρίσκεται 29ης Ιουνίου 4 στις Σέρρες.
Τηλέφωνο: 23210 52937.
e-mail: [email protected]

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •