Διατροφή την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα (Άρθρο)


Γράφει ο Κωνσταντίνος Μητουσούδης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος*

Τις ημέρες της καραντίνας είχαμε αλλάξει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, άλλες ώρες για το φαγητό, για το ξύπνημα, για τον ύπνο μας και χωρίς φυσική δραστηριότητα.

Για να μπορέσουμε να αποβάλλουμε το περίσσιο λίπος που αποθηκεύσαμε τις ημέρες αυτές πρέπει να ρυθμίσουμε τα γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας μας, τις φυσιολογικές ώρες του ύπνου και τη φυσική δραστηριότητα.

Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός, δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι, δεν υπάρχει μαγικό μηχάνημα, δεν υπάρχει μαγικό χάπι ή σκόνη.

Ο επαγγελματίας διαιτολόγος θα πάρει ένα σωστό ιστορικό διατροφής, ιστορικό παθήσεων , θα κάνει ανάλυση σύστασης του σώματος σας με έγκυρη λιπομέτρηση, θα εκτιμήσει την κατάσταση του ,δηλαδή να εντοπίσει τα λάθη και σιγά-σιγά θα τα διορθώνει.

Αυτό σημαίνει πως θα προσαρμόσει το ημερήσιο διαιτολόγιο εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες και το πρόγραμμα του καθενός. Παραμένοντας δίπλα του και στηρίζοντας τον οποιαδήποτε στιγμή χρήζει βοήθεια και στοχεύοντας στην υλοποίηση του στόχου του. Ο διαιτολόγος είναι συνεργάτης και αρωγός στην καθοδήγηση των ατόμων.

Γιατί κάθε φορά που ένας μη επαγγελματίας διαιτολόγος σας δώσει να εφαρμόσετε μια αυστηρή δίαιτα , προσωρινά θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά σας αλλά σας καταδικάζει να γίνεται παχύσαρκος στον μέλλον. Ο παχύσαρκος θα χρεωθεί την αποτυχία, καθώς θα πιστεύει ότι αυτός δεν είναι ικανός να συγκρατηθεί στο φαγητό . Κανείς δεν θα πει ότι αυτό που εφάρμοσε είναι η αιτία που θα τον οδηγήσει σε υψηλότερο βάρος.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, τους επαγγελματίες. Μην εμπιστεύεστε την ζωή σας, το σώμα σας και τον οργανισμό σας χωρίς να σας επιδείξουν το πτυχίο τους, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και την άδεια λειτουργίας της διαιτολογικής μονάδας!!!

*Το γραφείο του Κ. Μητουσούδη βρίσκεται στην Πλατεία Εμπορίου 9, στον 1ο όροφο, στις Σέρρες.
Τηλέφωνο: 2321027855.

Κοινοποίηση