Από κλειστή γίνεται ανοιχτή η δομή στη θέση «Κλειδί»- Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο του Προμαχώνα (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, όσον αφορά στην κλειστή δομή μεταναστών που έχει δημιουργηθεί στη θέση «Κλειδί», στην ιστορική θέση Ρούπελ, του Δήμου Σιντικής.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι πλέον θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση των μεταναστών, χωρίς έλεγχο.

Οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Infonews24 και αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας για τη διασταύρωσή τους.

Οι ίδιες πληροφορίες έφτασαν, όμως, και στα αφτιά του Προέδρου της κοινότητας Προμαχώνα Σπύρου Λεωνίδα, ο οποίος έσπευσε αμέσως στη δομή και το τι αντίκρισε, το περιέγραψε στο Infonews24:
«Αυτό που είδα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έβλεπα όλες τις προηγούμενες ημέρες. Έχουν έρθει άνθρωποι από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κατέγραψαν όσους βρίσκονται στη δομή, τους έδωσαν και από ένα φύλλο με τη φωτογραφία τους, σαν ταυτότητα. Φαίνεται πια ότι εδώ αναλαμβάνουν αυτοί. Βρήκα έναν δικηγόρο από αυτούς και μου είπε ότι απόψε το βράδυ υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής. Παραδίδει η αστυνομία και αναλαμβάνει ο ΔΟΜ. Η δομή από αύριο θα είναι ανοιχτή».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λεωνίδα στο Infonews24, η αστυνομία απλά θα προχωρά σε μία στοιχειώδη επιτήρηση τις πρωινές ώρες, όλα τα ζητήματα θα τα διαχειρίζεται ο ΔΟΜ και μάλιστα θα αποχωρήσει και ο Ερυθρός Σταυρός και θα φτάσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Αυτοί θα παραμένουν μέχρι τις 5 το απόγευμα και ακολούθως θα αποχωρούν, η πόρτα θα είναι ανοιχτή και οι μετανάστες θα μπορούν να κινούνται όπως, όπου και όποτε θέλουν και ο μόνος περιορισμός θα είναι αυτός που ισχύει λόγω μέτρων του κορονοϊού.

«Δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Η αστυνομία πια δεν θα έχει λόγο εδώ,» δήλωσε εμφανώς σαστισμένος ο Πρόεδρος του Προμαχώνα στο Infonews24.

Ακούστε αναλυτικά, τη συνέντευξη του Προέδρου του Προμαχώνα.

Κοινοποίηση