Εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα για επαγγελματίες, επιστήμονες και μακροχρόνια ανέργους (Άρθρο)


Του Πασχάλη Τόσιου

Τελειώνει και η δεύτερη εβδομάδα της διακαινησίμου, σύντομα και η περίοδος του αναγκαστικού εγκλεισμού και οι οικογένειες των μακροχρόνιων ανέργων και οι Έλληνες επιστήμονες έκαναν Πάσχα χωρίς στοιχειώδη στήριξη.

Με κλειστά γραφεία, χωρίς δουλειά στο έλεος της κρίσης οι συμπολίτες μας διατήρησαν την αξιοπρέπεια τους ,σφίγγοντας τα δόντια για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανελέητες ανάγκες τους.

• Την ίδια ώρα οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, η «ραχοκοκαλιά» της Ελληνικής οικονομίας βιώνουν την πλήρη αβεβαιότητα μπροστά σε ένα θολό καθεστώς στήριξης της λειτουργίας τους την επόμενη μέρα επαναδραστηριοποίησης τους.

• Καθημερινά οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι υπουργοί ανακοινώνουν μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, ενώ οι υποχρεώσεις σφίγγουν ασφυκτικά τη θηλιά, γύρω από τον επαγγελματικό κόσμο, καθιστώντας αβέβαιη τη δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεων.

• Ταυτόχρονα ο Έλληνας πολίτης που ορθώς πειθάρχησε και «έβαλε πλάτη» στην τιτάνια εθνική προσπάθεια ,με υψηλό φρόνημα συλλογικής ευθύνης και ατομικής υποχρέωσης, παρακολουθεί ένα γαϊτανάκι εξυπηρέτησης μεγαλοσυμφερόντων που στήθηκε σε βάρος του.

• Η περίπτωση του περιβόητου ΚΕΚ επιμόρφωσης των Ελλήνων επιστημόνων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπουργοί διαγκωνίζονται για τη διαχείριση των αποθεμάτων που αποκτήθηκαν με τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων ,οι οποίοι σήμερα βλέπουν το εισόδημα τους μηδενικό. Την ώρα ο τιτάνιος μηχανισμός διαφάνειας που στήθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, η ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι εκ του πονηρού σήμερα ανενεργός. Αγνοεί έτσι ο Έλληνας πολίτης « που πήγαν» τελικά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να δώσει εξηγήσεις, καλυπτόμενη πίσω από την ανάγκη εθνικής σύμπνοιας και ομόνοιας.

Σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση εγκατέλειψε την προσπάθεια έκδοσης Ευρωομολόγου στο πνεύμα της υπακοής στην καγκελάριο Μέρκελ, χωρίς να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για νέα προσφυγή στον ESM και για εφαρμογή νέου Μνημονίου. Σ αυτές τις συνθήκες καθίσταται αμφίβολη η δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με αβέβαιες συνέπειες για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Κοινοποίηση