Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις της Spirulina Supreme


Διάφορες φυσικές διαδικασίες του οργανισμού μας όπως ο μεταβολισμός, ιδίως η παραγωγή ενέργειας, η λειτουργία του ανοσοποιητικού, το πέρασμα του χρόνου, αλλά και εξωγενείς παράγοντες όπως το κάπνισμα, η περιβαλλοντική μόλυνση, οι τοξικές ουσίες, η ακτινοβολία, κάποια επεξεργασμένα τρόφιμα, προκαλούν οξειδώσεις, δηλαδή κάποια άτομα χάνουν ηλεκτρόνια.

Οι οξειδωτικές χημικές αντιδράσεις είναι μέρος της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού που όμως μπορεί να παράγουν και ελεύθερες ρίζες, δηλαδή ασταθείς μορφές συνηθισμένων μορίων με έλλειμμα ή περίσσευμα ηλεκτρονίων τα οποία εάν διαφύγουν από τον έλεγχο είναι ικανά να προκαλέσουν βλάβες στις πρωτεΐνες και στα λιπίδια των κυττάρων, τις κυτταρικές μεμβράνες και ο DNA.

Υπό ελεγχόμενες συνθήκες ο οργανισμός παράγει ελεύθερες ρίζες για να προκαλέσουν βλάβες σε μικρόβια και ιούς που τον έχουν μολύνει.

Όλοι έχουμε ακούσει για τα αντιοξειδωτικά, τα οποία περιέχονται σε κάποια τρόφιμα. Τι είναι όμως και ποια είναι η αποστολή τους στον οργανισμό;

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Κοινοποίηση