Τ. Καριπίδης: «Πρέπει να λειτουργήσει το κέντρο καταπολέμησης κουνουπιών με τις πρώτες προδιαγραφές» (Βίντεο)

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το μείζον θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών.

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από εννέα χρόνια η λειτουργία του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Π.Ε. Σερρών.

Μάλιστα χθες, ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, κατά τη διάρκεια σύσκεψης κατέθεσε πρόταση για επανασύσταση ενός Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών στο νομό Σερρών, με τους υπόλοιπους αιρετούς που συμμετείχαν να συμφωνούν με την πρόταση αυτή.

Να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών δημιουργήθηκε το 1996 και έβαλε «λουκέτο» το 2011.

Μιλώντας σήμερα στο Infonews24, ο πρώην Νομάρχης Σερρών Τάσος Καριπίδης, επί θητείας του οποίου ιδρύθηκε το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, γιατί δεν γίνεται καταπολέμηση των κουνουπιών στο βαθμό που γινόταν την εποχή εκείνη.

«Τότε από το Φεβρουάριο ξεκινούσε η καταπολέμηση κουνουπιών. Η καταπολέμηση των κουνουπιών δεν γίνεται Αύγουστο. Βεβαίως πρέπει να λειτουργήσει και μάλιστα με τις προδιαγραφές που λειτουργούσε το 1997 και 1998. Θέλει κτίριο, ελικόπτερα, υπαλλήλους, επιστήμονες, αυτοκίνητα, για να ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα που είναι πολύ μεγάλο. Εμείς τότε είχαμε επιλύσει το πρόβλημα των κουνουπιών» δήλωσε ο κ. Καριπίδης.