Η Μακεδονία είναι Ελληνική- Το «παραδέχεται» και η Alexa της παγκόσμιας Amazon (Βίντεο)


Ένα ξεκάθαρο, παγκόσμιο μήνυμα στέλνει η συσκευή Alexa της Amazon, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο Διαδίκτυο για την παροχή των υπηρεσιών της με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών.

Ο Σερραίος δικηγόρος που τα τελευταία 7 χρόνια διαμένει στην Αμερική, Νίκος Πελέκης, ανάρτησε ένα βίντεο στο youtube, όπου απευθύνει μία απλή ερώτηση στην Alexa. «Είναι Ελληνική η Μακεδονία;» για να λάβει την απάντηση από την Alexa πως «ναι η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Τι είναι η Alexa;
Η Alexa είναι μια τεχνολογία εικονικού βοηθού AI που αναπτύχθηκε από την Amazon, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα έξυπνα ηχεία Amazon Echo που αναπτύχθηκε από το Amazon Lab126. Είναι ικανό για φωνητική αλληλεπίδραση, αναπαραγωγή μουσικής, δημιουργία λιστών υποχρεώσεων, ρύθμιση συναγερμών, ροή podcast, αναπαραγωγή ακουστικών βιβλίων και παροχή καιρού, κυκλοφορίας, αθλητικών και άλλων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, όπως ειδήσεις.

Κοινοποίηση