Παπαφωτίου: Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση εργαζόμενου και καμία συγχώνευση ΚΔΑΠ

της Αριάδνης Παπαφωτίου-Επικεφαλής Δύναμη Σερραίων Πολιτών

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ (Δευτέρα 7/9/2020) ζητήθηκε ενημέρωση για το θέμα των ΚΔΑΠ. Ως ΔΥΝΑΜΗ επισημάναμε τα εξής:

-1). Συμφωνούμε απόλυτα με τους χαρακτηρισμούς «κακή, επιπόλαιη και λάθος» που η ίδια η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ απέδωσε στην ενέργειά της. Προσθέτουμε και επιζήμια, αφού από τις 11.00 το βράδυ της 31ης/8 οπότε και εστάλη αιφνιδιαστικά το μήνυμα στο Facebook, δημιούργησε στους 35 εργαζόμενους τεράστια εργασιακή ανασφάλεια. —Έλεγε: «Κατόπιν ενημερώσεως του Δημάρχου Σερρών, είμαστε αναγκασμένοι να μην αποδεχτούμε από αύριο 1-9-2020 τις προσφερόμενες υπηρεσίες των εργαζόμενων όλων των Δομών ΚΠΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ»–

-2). Επιπλέον, κατέδειξε την απόλυτη ασέβεια και κοινωνική αναλγησία της Δημοτικής Αρχής προς τους γονείς -και ειδικά των παιδιών ΜΕΑ-, οι οποίοι την επόμενη ημέρα θα έβρισκαν απροειδοποίητα κλειστές τις πόρτες των Δομών που απασχολούν τα παιδιά τους.

-3). Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν σε γνώση του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ. Τα μέλη του έμαθαν τα γεγονότα από τον τοπικό Τύπο. Δυστυχώς η Πρόεδρος μέχρι και σήμερα δεν συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για το θέμα ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το αρμόδιο Όργανο.

-4). Η ανασκευή του αρχικού μηνύματος της κ. Παλάζη στο FB μιάμιση ώρα μετά (!!), μαρτυρά επιπολαιότητα, αδυναμία σωστών και ωφέλιμων χειρισμών επίλυσης, και πολιτικό ερασιτεχνισμό της Δημοτικής Αρχής που προσβάλει τους εργαζόμενους και υποτιμά την πολυετή προσφορά τους στα ΚΔΑΠ. —Έλεγε: «Με εισήγηση του Δημάρχου μας, αποφασίζεται αύριο 1/9/2020 να προσέλθετε όλοι στις Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ και να αναλάβετε εργασία»—

-5). Η ΔΥΝΑΜΗ βλέπει την λειτουργία των δημοτικών ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) ως έκφραση του κοινωνικού έργου της ΚΕΔΗΣ. Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση εργαζόμενου και καμία συγχώνευση ΚΔΑΠ που θα επιφέρει μείωση των ωρών εργασίας.

Η επίλυση του προβλήματος των επαρκών εγγραφών παιδιών για την διατήρηση των συγκεκριμένων Δημοτικών Δομών, είναι πολιτική απόφαση που οφείλει να λάβει ο Δήμος.

Κοινοποίηση