Στάχτη το ΚΥΤ στη Μόρια-13.000 μετανάστες στον δρόμο (Βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται το νησί μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Καταγραφής και Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Μυτιλήνης και εν μέσω πολιτικού πυρετού για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό. Επισημαίνεται ότι 35 αιτούντες άσυλο έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό ενώ άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε.

Όπως είπε θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων. Παράλληλα, έκτακτη σύσκεψη όλων των συναρμόδιων Υπουργών συγκαλείται στις 9:30 υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή και με του επικεφαλής της ΕΥΠ και του ΓΕΕΘΑ.

Η καταστροφή στη Μόρια από ψηλά © AP Photo/Panagiotis Balaskas

Στη σύσκεψη θα διερευνηθεί ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, διότι η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε, καθώς την απέτρεψε όλη αυτή η έκρηξη και η αντίδραση στον οικισμό μετά την πληροφόρηση για θετικά κρούσματα. Δόθηκε πραγματική μάχη όλη νύχτα.

Σημειώνεται πως στο νησί μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Λογοθέτης θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, αλλά θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο.

Πηγή: cnn.gr

Βίντεο από OPEN TV

Κοινοποίηση