Μπερμπερίδης για εκπαίδευση: Χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα…

του Σάββα Μπερμπερίδη, μέλος του Συλλόγου Εκπ. Α’ Βάθμιας Σερρών
Υποδεχόμαστε τους μαθητές από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες χωρίς να υπάρχουν αναπληρωτές ΖΕΠ για τις Τάξεις Υποδοχής.
Τμήματα 25 μαθητών και καμιά σκέψη για μείωση μαθητών ανά τμήμα σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου άνω του 60% είναι τα τμήματα πανελλαδικά με 17 μαθητές.
Προσωπικό καθαριότητας είτε δεν έχει φτάσει σε πολλούς Δήμους είτε ήδη παραιτείται από τη μερική απασχόληση και τις ονειρικές σχέσεις ελαστικής εργασίας που επιβάλλουν είτε δεν επαρκεί στην πλειονότητα των Δήμων για τον επαρκή καθαρισμό των σχολικών μονάδων, ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας.
Τρελό γέλιο με παγουρίνο (εδώ δε τα είδαμε ακόμα) που χωράνε 250ml νερό και μάσκες ακατάλληλες που πρέπει να επιστραφούν.
Εγκύκλιος για λειτουργία από 08:15 το πρωί της Δευτέρας σε σχολεία όπου ακόμα έχει μπάζα ή δεν έχουν παρέμβει οι υπηρεσίες των Δήμων για την ορθή προετοιμασία των χώρων.
Εγκύκλιος από σχολικές επιτροπές να ανοίξουν τα σχολεία Σάββατο ή Κυριακή σε πολλούς Δήμους για να παραλάβουν μάσκες/παγουρίνο (αυτά που σε κάποιες περιπτώσεις είναι πρακτικά ακατάλληλα).
Το απόλυτο αλαλούμ με την διευκρινιστική που ήρθε να ανατρέψει την πλειονότητα των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων για την ώρα προσέλευσης των μαθητών και την ώρα αγιασμού των σχολικών μονάδων, αναγκάζοντας τη ΔΟΕ σε μια πολύ αυστηρή και καταγγελτική ανακοίνωση..
Ζούμε όντως μια πρωτόγνωρη κανονικότητα..
Κοινοποίηση