Γ. Βαρουφάκης στον FOCUS FM: «Έρχεται πέμπτο μνημόνιο στην Ελλάδα»


Για εκλογές την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021 και επιβολή πέμπτου μνημονίου στην Ελλάδα, έκανε λόγο μιλώντας στον FOCUS FM ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Πηλίδη, σημείωσε ότι «αυτό θα συμβεί (σ.σ. η επιβολή πέμπτου μνημονίου), όταν δοθεί η εντολή από το Βερολίνο για να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό της χώρας μας” συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, δεν είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα, από τότε που όλες οι κυβερνήσεις της χώρας λένε “ναι” σε όλα στην τρόικα εξαρτόμαστε από την “καλοσύνη” της τρόικας». Προέβλεψε, δε, εκλογές την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021.

«Οι επενδυτές βλέπουν ότι η χώρα βρίσκεται προ ενός πέμπτου μνημονίου που είτε έρθει το Μάιο του 2021, είτε το φθινόπωρο του ίδιου έτους, είτε στις αρχές του 2022, αυτό θα σημαίνει συρρίκνωση. Κανένας δεν επενδύει σε μία χώρα, που έχει χτυπηθεί δέκα χρόνια από ύφεση, βρίσκεται στη μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας του σήμερα, και περιμένει ένα νέο μνημόνιο με νέα μέτρα» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν. «Έχουμε πάρα πολύ πολεμικό υλικό το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί, να αγοραστούν ανταλλακτικά, απλά πράγματα. Εμείς θα θέλαμε και κάτι παραπάνω από αυτά, αλλά το θέλουμε κοστολογημένο» ανέφερε.

«Είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε θηριώδεις αυξήσεις στον προϋπολογισμό των Ε.Δ.. Γιατί αν υπολογίσουμε, τα Rafale, τις φρεγάτες, και όλους τους εξοπλισμούς στους οποίους αναφέρθηκε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός), βγαίνουν δισεκατομμύρια τα οποία θα μας γυρίσουν μπούμερανγκ. Αφενός γιατί δε θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την κούρσα των εξοπλισμών με τον Ερντογάν και αφετέρου γιατί θα βαθύνει τόσο πολύ το έλλειμμα και το χρέος που θα έχουμε μεγαλύτερη λιτότητα και σε τελική ανάλυση, η πρώτη γραμμή αντίστασης στις επιβουλές του εχθρού είναι τα νέα μας παιδιά. Αν τα στείλουμε στο εξωτερικό, αυτό αποτελεί το χειρότερο πλήγμα και για τις Ε.Δ. και για την άμυνα της χώρας» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •