Η στιχομυθία του Κ. Βελόπουλου με τον Αμερικανό Πρέσβη στο Twitter (HXHTIKO)


Στη στιχομυθία που είχε μέσω Twitter με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, αναφέρθηκε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Έκανα ένα σχόλιο για τα όσα είπε ο κ. Πάιατ στο Open TV, ότι δηλαδή Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν μέσω συμβιβασμών. Αναφέρθηκα στη ΝΔ λέγοντας ότι είναι ξεφτίλες να ανέχονται έναν πρέσβη να συμπεριφέρεται ωσάν να είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Από κάτω λοιπόν ο κ. Πάιατ, ευγενέστατος, μου επεσήμανε ότι πρέπει εγώ να μη διαστρεβλώνω την αμερικανική εξωτερική πολιτική και ότι πρέπει εγώ να αναγνώσω τη συνέντευξή του στο οικονομικό φόρουμ όπου όντως ο κ. Πάιατ είπε ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ κτλ.» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε στον κ. Πάιατ διερωτώμενος «σε τί συνίσταται η λέξη συμβιβασμός». «Δηλαδή, σε τί πράγμα να συμβιβαστούμε αφού αποδέχεστε ότι τα ελληνικά νησιά και οι βραχονησίδες έχουν ΑΟΖ;» σημείωσε.

Αποκάλυψη- «βόμβα»

«Το χειρότερο όλων είναι ότι έχω έγγραφο στα χέρια μου από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου ο Εισαγγελέας Εφετών της χώρας ζητάει εξηγήσεις για ένα συμβάν που έγινε, και ο Οργανισμός του απαντά ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να του δώσουν στοιχεία γιατί έχουν άσυλο!» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Έπαθα σοκ. Δεν υπάρχει χώρα. (…) Όταν ο Εισαγγελέας Εφετών ζητάει από τον ΔΟΜ να δώσει στοιχεία για περιστατικά και αυτοί αρνούνται, έχουμε τελειώσει ως χώρα!» τόνισε.

Για το δημοσίευμα της Die Welt που αναφέρει ότι ο Ερντογάν έχει ισχυρούς συμμάχους στην Ευρώπη

«Βγαίνει η Die Welt (σ.σ. γερμανική εφημερίδα), σε ολόκληρη αναφορά της, και λέει ότι ο Ερντογάν έχει ειδικά στην Ευρώπη ισχυρούς συμμάχους. Οι τράπεζες της Ευρώπης πρέπει να φοβούνται την κατάρρευση της Τουρκίας. Σε ισπανικές τράπεζες διακυβεύονται 52 δις ευρώ! Οι γαλλικές 25 δις, οι βρετανικές 12 δις, οι γερμανικές τράπεζες τουλάχιστον 11 δις και άλλα 70 κρυφά! Οι ιταλικές έχουν επενδύσει περίπου 10 δις συν άλλα 20 κρυφά, σε τρεις μήνες! Έρχεται η Die Welt και σου λέει κυρώσεις γιόκ! Γιατί πολύ απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους οι Ευρωπαίοι Εταίροι… Και βγαίνει σε προγενέστερο ο κ. Μητσοτάκης και απεμπολεί το διπλωματικό μας όπλο λέγοντας ότι δε θέλει κυρώσεις! Άρα, ο κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί τη γερμανική πολιτική και όχι την ελληνική! (…) Μη τολμήσουν και αποστρατιωτικοποιήσουν τα νησιά, γιατί αυτό ζητάνε πλέον η Τουρκία και η Γερμανία, θα τους τσακίσουμε αλύπητα! Εάν το κάνουν, είναι προδότες!» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ακούστε όσα είπε σήμερα στον FOCUS FM ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης:

 

Κοινοποίηση