Κ. Καρπουχτσής: «Τα έργα στις Σέρρες ξεκινούν από τη μαρκίζα…» (Άρθρο)


Του Κώστα Καρπουχτσή
Οικονομολόγος- Μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Έρχεσαι στην πόλη διασχίζεις τον κεντρικό δρόμο Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στο Λευκώνα, ίσως να συναντήσεις το Πειραματικό Σχολείο που φέρει το όνομά του, και αν φθάσεις στο Δημαρχείο, να και ο πεζόδρομος Κ. Καραμανλής. Είναι πολλά ή λίγα, ανάλογα πως το αντιμετωπίζει ο καθένας μας.

Και σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Σερρών, καλείται να πάρει θέση για την πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής για μετονομασία του στρατοπέδου ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ σε ‘Δημοτικό Πάρκο Πολιτισμού Κ. Καραμανλής’.

Δεν θα μιλήσω για την ανάγκη να προηγείται μιας ονοματοδοσίας ο τεκμηριωμένος και ολοκληρωμένος σχεδιασμός, η εξασφάλιση χρηματοδότησης ακόμη και η εξασφαλιση κυριότητας ενός χώρου (θυμίζω ότι για το συγκεκριμένο στρατόπεδο, ασχέτως αν το κάνει ή όχι, ο στρατός διατηρεί έννομο συμφέρον διεκδίκησης της κυριότητας του έως τις 29.5.2021), αλλά για τη σκουριασμένη πινακίδα που συναντάς στην περιμετρική, αυτή με το όνομα του γηπέδου Πανσερραϊκού Κ.Καραμανλής.

Άλλο ένα έργο που ξεκίνησε από τα βαφτίσια και κατέληξε σε μια σαπισμένη ταμπέλα…..

Αν θέλει ο τόπος να τιμήσει τον Εθνάρχη σίγουρα μια σοφή κίνηση που θα πρέπει να κάνει πρώτα είναι να κατεβάσει αυτή την ταμπέλα..

Μέχρι λοιπόν να σχεδιάσουμε.. να εξασφαλίσουμε …να παρουσιάσουμε…., μπορούμε να προχωρήσουμε με ονοματοδοσίες έργων ώριμων.. όπως του νέου κολυμβητηρίου που δημοπρατείται σύντομα και την χρηματοδότησή του την εξασφάλισε ο π. Υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •