K. Βελόπουλος: «Έξω τα κόμματα από τα σχολεία- Ντροπή στα κόμματα που υποκινούν τις καταλήψεις»

Για τα τρέχοντα θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα Εθνικά, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ στην Ελλάδα αλλά και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Παιδείας μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κ. Βελόπουλου

«Δεν είμαι, κύριοι, κατά των καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ αλλά θέλω να ξέρω τι κερδίζει η χώρα μου από αυτό. Έχει σημασία να κερδίζουμε κάτι από όποια συμφωνία κάνει η χώρα μας με μία άλλη χώρα. Εδώ φέρατε μία συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι σφάζονται με τους Αρμενίους και ευτυχώς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επέμεινε και αναγκαστήκατε να πάρετε πίσω την συμφωνία αυτή».

«…Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ο Μιχάλης Ιγνατίου, κατά την ενημέρωση των συντακτών από το State Department, ρώτησε αν οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει από εμάς απόσυρση των οπλικών συστημάτων από τα νησιά του Αιγαίου και ο εκπρόσωπος του State Department το επιβεβαίωσε, με την δικαιολογία ότι η Τουρκία είναι ΝΑΤΟϊκή χώρα και αυτά τα όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της! Και η Ελληνική κυβέρνηση αυτό το συζητάει! Και βέβαια η ανακοίνωση του Πομπέο περιελάμβανε και άλλα: επέκταση των διμερών δραστηριοτήτων σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο, Σούδα, λιμάνι Αλεξανδρούπολης, προσβλέπουν επίσης σε Θεσσαλονίκη και Αξιό. Άρα τα πήραν όλα! Και ρωτάω την κυβέρνηση εμείς τι πήραμε; Θέλω να μου πείτε συγκεκριμένα ένα πράγμα που πήραμε. Πήραμε προστασία έναντι της Τουρκίας;».

«…Θέλω επίσης να καταγγείλω και κάτι ακόμα. Πήγε η κ. Μπακογιάννη στην Θράκη και συναντήθηκε με την Επιτροπή Επιστημόνων της Δυτικής Θράκης, είναι ένας σύλλογος που αυτοπροσδιορίζοντα ως Τούρκοι. Το να πηγαίνει όμως η πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και να συζητά τον θεσμικό ρόλο τους χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει κανέναν, αυτό σημαίνει έμμεση αναγνώριση συλλόγων, τους οποίους ποτέ δεν αναγνώρισε το Ελληνικό κράτος. Και αυτό είναι έγκλημα, είναι χοντρό λάθος, είναι ασέβεια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στους θεσμούς και στην λογική της εθνικής γραμμής. Στην Θράκη υπάρχουν μουσουλμανικές θρησκευτικές μειονότητες αλλά όχι εθνικές μειονότητας. Και δεν μπορείς κανείς να συναντά οποιονδήποτε χωρίς προηγουμένως να έχει ρωτήσει».

«…Κλείνοντας να πω για τις καταλήψεις των σχολείων, όταν βλέπεις σχολεία γκρεμισμένα, μαθητές σουρωμένους, που δεν ξέρουν να γράψουν σωστά την λέξη ‘Οκτώβριο’, την γράφουν με ‘όμικρον’ και ‘μι’: Οκτόμβριος, (δείχνει φωτό από πανό), αυτό σημαίνει ότι η Παιδεία νοσεί. Αν θέλετε να βοηθήσουμε την Παιδεία σταματήστε να υποκινείτε τις καταλήψεις. Γιατί η στήριξη πολλές φορές μπορεί να είναι και υποκίνηση. Γιατί μοιράζονται φυλλάδια από κομματικές νεολαίες. Η μοναδική λύση για τη γάγγραινα της Παιδείας είναι μία και λέγεται: Έξω τα κόμματα από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Είναι η μόνη λύση για να μην έχουμε μία νεολαία αμαθών, δίχως γνώσεις, δίχως ιστορική αντίληψη. Για να μην έχουμε έτοιμα νεογνά κομματικά στελέχη από τον ομφάλιο λώρο σας για τους επόμενους βουλευτές. Να τελειώσει αυτή γάγγραινα δεκαετιών».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •