Αραμπατζής: Κάναμε τα πάντα σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων

του Θεόδωρου Αραμπατζή-Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Η απάντηση του κ. Χρυσάφη δεν ήταν καθαρή. Δεν είπε ξεκάθαρα ότι εμμένει στις θέσεις που διατύπωσε για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 30-06-2020.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, ότι ο κ. Χρυσάφης ενώ στις 30-06-2020 είπε ότι για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων

ο Δήμος Σερρών έκανε τα πάντα και ότι η αρμοδιότητα εκτέλεσης του έργου ανήκει στην Περιφέρεια, εν συνεχεία και αφού κάποιοι « του τράβηξαν το αυτί», ακριβώς μετά από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 30-07-2020 έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και ισχυρίστηκε ψευδώς, χωρίς καμία ντροπή, τα εντελώς αντίθετα. Είπε ότι για το θέμα αυτό φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή, που άφησε ανοχύρωτη αντιπλημμυρικά την πόλη, αφού δεν κίνησε επί δέκα χρόνια τις σχετικές διεργασίες συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. « Δεν είναι μόνον θέμα αρμοδιοτήτων αλλά και πολιτικής βούλησης. Δεν επιτρέπεται να αφήνεις αναξιοποίητη την ευκαιρία να έχεις τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν απόλυτο σύμμαχο των Σερρών, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να μη βρίσκεις λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Σερραίους εδώ και χρόνια. Είναι κρίμα που δεν αξιοποιήθηκε αυτό το όπλο» είπε ο κ. Χρυσάφης.

Ο κ. Δήμαρχος ενσυνείδητα κατηγόρησε άδικα το Δήμο στον οποίο προΐσταται πολιτικά, χάριν σκοπιμοτήτων, ενώ γνώριζε πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια.

Η αλήθεια την οποία ο κ. Χρυσάφης είπε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 30-06-2020 και την οποία θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά είναι η εξής.

Ο Δήμος Σερρών έκανε τα πάντα στο θέμα του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων. Εκπόνησε μελέτη για το εν λόγω έργο, κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια η οποία απορρίφθηκε και μετά την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, κατέθεσε ένσταση στην Περιφέρεια κατά της απόρριψης αίτησης χρηματοδότησης.

Ο Δήμος Σερρών και ήθελε και μπορούσε και παρακαλούσε να υλοποιήσει το έργο. Η Περιφέρεια όμως απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης του Δήμου για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων και εν συνεχεία απέρριψε και την ένσταση του Δήμου κατά της απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησής του, επικαλούμενη έναν και μοναδικό λόγο και κανέναν άλλο λόγο, ότι δηλαδή βάσει του άρθρου 7 του Ν.4258/2014, ο Δήμος Σερρών δεν έχει την αρμοδιότητα εκτέλεσης του έργου, αλλά την αρμοδιότητα την έχει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η οποία και μπορεί να υποβάλλει σχετική πρόταση.

Αυτή είναι η αλήθεια για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων, διότι τα έγγραφα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •