Χρυσή Αυγή: Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος και πολιτικά στελέχη

Πηγή CNN.gr

Την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε το δικαστήριο. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Γερμενής.

Νωρίτερα, την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη.

Η αναγνωση της απόφασης για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00. Το δικαστήριο αποφασίζει επί της ενοχής ή όχι του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, των ηγετικών στελεχών της που συγκροτούσαν την κοινοβουλευτική ομάδα και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, για την κομβικής σημασίας κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Γερμενής. Τα στελέχη αυτά θεωρούνται ο «σκληρός πυρήνας» της Χρυσής Αυγής. Μετά την απόφαση αυτή, η πιθανότητα τα στελέχη αυτά να οδηγηθούν στη φυλακή είναι μεγάλη.

Επιπλέον, ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μίχο, Στάθη Μπούκουρα, Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Κατά την ώρα της απόφασης έξω από το Εφετείο Αθηνών κυριάρχησαν χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα, κάθε φορά που ακουγόταν από τα μεγάφωνα η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων.

Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Ωστόσο αμέσως σημειώθηκε ένταση ενώ ακολούθησαν πετροπόλεμος, χημικά και μολότοφ. Λίγο νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα.

Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίνονται οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι ένοχοι. Σχετικά με την επίθεση στους μετανάστες στην Σκάλα, τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι.

Κοινοποίηση