Η έκκληση Χαρδαλιά στους κατοίκους Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Βοιωτίας


Έκκληση στους κατοίκους της Καστοριάς, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βοιωτίας και των Σερρών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς- όπως είπε- τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει έντονη επιδημιολογική πίεση.

«Είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να αποφύγουμε μία τροπή προς το χειρότερο. Γιατί όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Εξαρτάται από όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αλλά και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη νέα κανονικότητα που βρήκαμε μετά την πρώτη φάση της πανδημίας.
Γιατί ένα lockdown επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ανατρέπει τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, τα επαγγελματικά μας σχέδια, επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική μας ζωή και τη ψυχολογία μας. Πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας, ολόκληρες οικογένειες και κανένας ασυνείδητος δεν επιτρέπεται, αγνοώντας τα μέτρα, να παίζει με τις ζωές τους, να θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Κοινοποίηση