κ.κ. Θεολόγος & Ιερόθεος στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας (Φωτογραφίες)

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου βρέθηκαν χθες Μητροπολίτες απ’ όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους και οι Μητροπολίτες Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγος και Ζιχνών & Νευροκοπίου Ιερόθεος.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος δικαζόταν με την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη Θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβαίνουν στην εκκλησία.

Στο πλευρό του μητροπολίτη Κέρκυρας τάχθηκαν αρκετοί μητροπολίτες της χώρας και πολλοί εξ αυτών, κατέθεσαν, σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης. Αναλυτικά, ήταν οι εξής Σεβ. Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κι Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Πληροφορίες από corfutvnews.gr

Κοινοποίηση