Ποιες περιοχές ανεβαίνουν επίπεδο- Σέρρες & Ιωάννινα στο «κόκκινο» επίπεδο- Η έκκληση Χαρδαλιά


Με απόφαση της αρμόδιας για τον χάρτη Επιτροπής Επιδημιολόγων που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί, η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που διαπιστώθηκε, τόσο από τα τεστ του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, όσο και από τα στοχευμένα τεστ που διενεργήθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή από υγειονομικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας σε μεγάλες μονάδες και επιχειρήσεις, και παρά τις όποιες άοκνες, πραγματικά άοκνες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της περιοχής τις τελευταίες ημέρες, ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνά από το πορτοκαλί επίπεδο 3, στο κόκκινο επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού, από το επίπεδο 3 πορτοκαλί, στο επίπεδο 4 κόκκινο.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το επίπεδο 2 κίτρινο, περνούν στο επίπεδο 3 πορτοκαλί.

Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1 πράσινο στο επίπεδο 2 κίτρινο.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, των Σερρών, της Νάξου και της Ροδόπης αλλά κυρίως της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, που δείχνουν να πιέζονται από υψηλά επιδημιολογικά φορτία τις τελευταίες ημέρες, να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε απόλυτο συναγερμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα. Μια παράκληση, μια έκκληση που μας αφορά όλους, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες σε όλη την επικράτεια. Γιατί τα πράγματα μπορούν να πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση, ακόμα και στις περιοχές που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα. Για αυτό και δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμιά χαλάρωση όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η κάθε περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κοινοποίηση