Επικηρύχθηκαν οι δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου- 100.000€ σε όποιον δώσει πληροφορίες

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με την επίθεση κουκουλοφόρων στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό μπορεί να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Την ευθύνη για την επίθεση στον Πρύτανη ανέλαβε η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», που ανέφερε μεταξύ άλλων:
«….Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων.
Ανεξάρτητα από τη πολιτική μας στήριξη στο συγκεκριμένο κάλεσμα θεωρούμε ότι οι οργανωμένες καμπάνιες δράσεις με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και στρατηγική μπορούν υπό συνθήκες να αποτελέσουν όχι μόνο αναχώματα στην κρατική καταστολής αλλά και εφαλτήρια αναρχικής αντεπίθεσης».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα εξής:
«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.
Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.
Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.
Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •