Γεννηματά: “Το ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε στο σημείο να είναι αναγκαίο ένα νέο lockdown” (Βίντεο)

«Είχατε και προτάσεις και χρόνο, είχατε απεριόριστη κοινωνική στήριξη, είχατε χρήματα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα γιατί δεν υπήρχαν περιορισμοί, είχατε απόλυτη στήριξη από όλο το πολιτικό σύστημα για να λάβετε τα μέτρα σας και να μην οδηγηθούμε σε αυτή τη νέα περιπέτεια, με αυτή τη σφοδρότητα και τόσο γρήγορα», είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κατάσταση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

«Το ερώτημα δεν είναι αν ήταν αναγκαίο τώρα το νέο lockdown, το ερώτημα είναι, κ. Μητσοτάκη, γιατί φτάσαμε στο σημείο να είναι αναγκαίο», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Τους τελευταίες περίπου εννέα μήνες, τη ζωή μας την ορίζει ο κορονοϊός. Μας επιβάλει να ζούμε και να δουλεύουμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε διαφορετικά. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο, ότι ένα πράγμα δεν αλλάζει, η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αχρείαστες κοκορομαχίες και το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στις ΜΕΘ, αλλά στο ΕΣΥ» ανέφερε, σημειώνοντας πως «το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν μια συνάντηση με το άγνωστο και βάλαμε όλοι πλάτη. Μείναμε όλοι σπίτι ακούσαμε τους ειδικούς. Δώσαμε τον χρόνο στη κυβέρνηση να οργανωθεί, σε όλα τα επίπεδα, με προτεραιότητα την ενίσχυση και στήριξη του ΕΣΥ. Προτείναμε πώς μπορεί να στηριχτεί το ΕΣΥ, πώς να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία» είπε και αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ όλο αυτό το διάστημα.

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις που έχει ο κορονοϊός στην κοινωνία και την οικονομία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «εμείς σήμερα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και ξέρουμε ότι κάποια θέματα τα έχουμε λυμένα. Για κάποιους άλλους δεν ισχύει αυτό. Να σκοτωθούμε μεταξύ μας για να δούμε πώς θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που καταστρέφονται σήμερα».

«Κύριε πρωθυπουργέ, είχατε προτάσεις, χρόνο, απεριόριστη κοινωνική και πολιτική στήριξη και χρήματα για να κινηθείτε ώστε να μην καταλήξουμε εδώ. Εάν οι επιστήμονες σας είπαν να πάρετε μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε, κακώς» τόνισε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση φοβάται και να πει τις λέξεις Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως δεν αρκούν τα διακεκομμένα και συνεχόμενα lockdown, χρειάζεται σχέδιο από την κυβέρνηση. «Ο καθένας μας θα κριθεί στη μάχη, ανάλογα με την ευθύνη που του αναλογεί. Στηρίζουμε τις προτάσεις των επιστημόνων. Είμαστε απέναντι στους αρνητές του ιού και της μάσκας», επισήμανε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «δεν συμμετέχουμε στην πόλωση. Όχι άλλα ημίμετρα και μάλιστα καθυστερημένα».

Πηγή: ΕΡΤ/ Βίντεο: ΒΟΥΛΗ TV

Κοινοποίηση