Ξεκίνησε η λειτουργία του παραρτήματος Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα

Τη Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κου Γιάννη Κωτσιόπουλου και του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Νίκου Παπαευσταθίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδας).

Το Παράρτημα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα θα έχει ως βασική αρμοδιότητα τη καθημερινή εποπτεία αλλά και τον συντονισμό της εύρυθμης λειτουργίας των συστημάτων εφημερίας των Υγειονομικών Σχηματισμών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης. Δεδομένου ότι στις αρμοδιότητές του έγκειται και η διαχείριση και η επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη γενικότερων εκτάκτων υγειονομικών αναγκών ή κρίσεων, στη παρούσα χρονική στιγμή τα στελέχη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδας, με επικεφαλής την Διευθύντρια ΕΣΥ κα Γεωργία Λεπτοκαρίδου-Λακασά, θα είναι επιφορτισμένα και με τη συνολική επιχειρησιακή διαχείριση, μέσω της ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης, των συνεπειών που καταγράφονται από την εξάπλωση της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη Βόρεια Ελλάδα και σχετίζονται τόσο με τον συντονισμό των διακομιδών επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 στις κατάλληλες μονάδες παροχής υγείας όσο και με την επίβλεψη της παρεχόμενης νοσοκομειακής φροντίδας προς όφελος του πολίτη.

Η λειτουργία του Παραρτήματος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιείται υπό την στενή επίβλεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Νίκου Παπαευσταθίου, του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ κου Δημήτρη Πύρρου αλλά και έμπειρων ιατρών του ΚΕΠΥ και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ) από τη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, αποσκοπεί στη γενικότερη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των δομών υγείας της Βορείου Ελλάδας και συνδυαστικά με τη σταθεροποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας τους κατά την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων υγειονομικών αναγκών και κρίσεων που προκύπτουν, να προασπιστεί το αγαθό της δωρεάν Δημόσιας Υγείας.

Πλέον το αρμόδιο προσωπικό όλων των Υγειονομικών Σχηματισμών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης αλλά και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών και κρίσεων οφείλουν να επικοινωνούν 24 ώρες το 24ώρο, για υγειονομικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης ή συντονισμού, με το Παράρτημα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ της Βόρειας Ελλάδας στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 2310397211, 2310397212, 2310397213, 2310332362, 2310340177 ή στο φαξ: 2310397261 ή στο email: [email protected]. Η έδρα του Παραρτήματος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β.Ελλάδας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στη πάροδο Μπιζανίου στο Πουρνάρι Πυλαίας (ΤΚ 55535).

Κοινοποίηση