Για να είναι η Ελληνική οικονομία την επόμενη ημέρα καθολικά ζωντανή


Του Κωνσταντίνου (Κωστή) Ιωαννίδη

Διανύουμε μια εποχή δύσκολη η κατάσταση μέρα με τι μέρα γίνεται χειρότερη. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πως φτάσαμε ως εδώ. Θεωρώ ότι δεν φταίνε μόνο οι πολίτες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση.

Το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη μας προειδοποίησε ότι θα υπάρχει και συνέχεια το φθινόπωρο. Σύσσωμοι οι επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα.

Σύστημα υγείας

Συνεπώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να θωράκιση το σύστημα υγείας από το καλοκαίρι να είμαστε προετοιμασμένοι. Πως θωρακίζεις το υπάρχον προβληματικό σύστημα υγείας πρώτον κάνοντας άμεσες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς θα νοσήσουν και θα είναι εκτός μάχης. οπότε χρειαζόμαστε τουλάχιστον το διπλό προσωπικό βάση λογικής. Δευτέρων προετοιμάζοντας σε κάθε περιφέρεια μονάδες έκτακτης ανάγκης για νοσηλεία από κορονοϊό. Θα μπορούσανε να γίνουν κατασκευές μέσα στο καλοκαίρι σε κάθε νομό. Κατασκευές γρήγορες υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τώρα θα πει κάνεις δεν υπάρχουν χρήματα. Θεωρό ότι υπήρχε δυνατότητα από το κράτος για να γίνουν τέτοιες υποδομές. Είναι πολύ βασικό τα περιστατικά κορονοϊού να νοσηλεύονται ξεχωριστά και όχι με τα υπόλοιπα περιστατικά. Τρίτων τα δωρεάν τεστ θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα από την άνοιξη για όλους σε ειδικά σημεία και να γίνονται τακτικά το καλοκαίρι υπήρξε μεγάλη αδράνεια επί του θέματος θέλω να πιστεύω από άγνοια και όχι από κάποια σκοπιμότητα λόγο τουρισμού.

Τουρισμός

Το αποτυχημένο τουριστικά καλοκαίρι λόγο του κορονοϊού το μόνο που προσέθεσε είναι κρούσματα. Αυτό πληρώνουμε τώρα την ανεξέλεγκτη είσοδο επισκεπτών στην χώρα μας. Είχα τονίσει σε προηγούμενο μου άρθρο ότι θα πρέπει να υπάρχει υγειονομικό διαβατήριο των επισκεπτών. Ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα υπάρχει σχέδιο με στρατηγική και όχι κινήσεις απελπισίας.

Οικονομία

Από ότι φαίνεται όλος ο χειμώνας θα συνεχιστεί με συνεχή lockdown ας είμαστε ρεαλιστές.
Θα αναφέρω ορισμένα μέτρα με τα οποία θεωρώ ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο Ελληνικός λαός θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.
Διαγραφή όλων των τραπεζικών υποχρεώσεων για έξι μήνες.
Διαγραφή όλων το υποχρεώσεων προς το κράτος για έξι μήνες.
Παύση πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες με την υπάρχει ώμος ασφαλιστικής κάλυψης.
Παύση πληρωμών ενοικίων για την επαγγελματική στέγη εφόσον βέβαια η επιχείρηση δεν λειτουργεί.
Παύση πληρωμών ενοικίων πρώτης κατοικίας για τους όσους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.
Σε όλους τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε αναστολή , σε ανέργους στο ιδιωτικό τομέα και δημόσιο τομέα, σε μακροχρόνια ανέργους, σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ελευθέρους επαγγελματίες με παροχής υπηρεσιών, επίδομα στην αρχή κάθε μήνα της τάξεως των 1000 ευρώ μη φορολογήσιμο για έξι μήνες.

Διαγραφή των υποχρεώσεων σε λογαριασμούς τηλεφώνου πάσης φύσεως, σε ενέργεια ηλεκτρική πάσης φύσεως, σε ενέργεια για θέρμανση πάσης φύσεως για έξι μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ένα μακροχρόνιο lockdown χωρίς να έχει το άγχος ο Έλληνας εργαζόμενος και ο μικρομεσαίος. Έτσι θα πολεμήσουμε τον κορονοϊό άλλα παράλληλα την επόμενη ημέρα η Ελληνική οικονομία θα είναι καθολικά ζωντανή.

Στο ερώτημα που θα βρούμε τα χρήματα που επίσης θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα .Εάν αναλογιστεί κάνεις ότι η χώρα μας έχει συνταξιούχος οι οποίοι πληρώνονται δημοσίους υπάλληλους οι οποίοι πληρώνονται. Το υπόλοιπο που μένει είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός. Εάν πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα τότε ας δανειστή άτοκα η κυβέρνηση μας και μια φορά για τον Ελληνικό λαό και όχι μόνο για τις τράπεζες και διαφόρους άλλους….

Κοινοποίηση