Δ.Σ. Σερρών: «Μπουρλότο» στη χθεσινή συνεδρίαση- Αλ. Χρυσάφης: «Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες»- Στο «στόχαστρό» του η Αρ. Παπαφωτίου


Επίθεση κατά… μέτωπο, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, εναντίον- κυρίως- της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνης Παπαφωτίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, τελευταίας του χρόνου, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

(Δ.Σ. Σερρών: Τα «αγκάθια» του προϋπολογισμού, τα ερωτήματα για τις απ’ ευθείας αναθέσεις που έμειναν αναπάντητα, οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για μη συμμετοχή με προτάσεις- Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση)

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της κ. Παπαφωτίου για το θέμα του προϋπολογισμού 2021, η οποία καταρχάς εξέφρασε τις ενστάσεις της για τον τρόπο που τέθηκε στη συνεδρίαση το θέμα, αλλά και για τον τρόπο συζήτησης.

Αυτό, όμως, που «πυροδότησε» την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου, φαίνεται πως ήταν η αναφορά της επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» σε οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της πως «από τα 74 εκατομμύρια του προϋπολογισμού, το νούμερο που αφορά στο όραμα της δημοτικής αρχής είναι το 1/4 του προϋπολογισμού» και πως «δεν είναι απολογιστικός ο προϋπολογισμός και ούτε πρόκειται να δούμε θαύματα τον Ιανουάριο». (σ.σ. τον Ιανουάριο θα κατατεθεί στο Δ.Σ. η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2021)

Αφού μεσολάβησαν οι τοποθετήσεις των κ.κ. Βασίλη Χρυσανθίδη, Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοίκησης, Βασίλη Τερζή, Θένιας Χαραλαμπίδου, Αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Νυκτοπάτη και Στέφανου Φωτιάδη, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Χωρίς να αναφερθεί στα ζητήματα που έθεσαν οι προλαλήσαντες, τα οποία επιφανειακά «άγγιξε», αυτό που φάνηκε ήταν πως στόχος ήταν να απαντήσει στην κ. Παπαφωτίου και μόνο, κατά τον επίλογό του.

«Δεν έχω συγκρουσιακές ή τοξικές διαθέσεις ή εμμονές. Δυστυχώς η μέχρι τώρα πορεία στο δημοτικό συμβούλιο, δίνει ένα στίγμα ότι κάποιοι θέλουν να μείνουν στο παρελθόν προσκολλημένοι. Εμείς, ωστόσο, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να πετύχουμε τη σύνθεση. Δυστυχώς, βλέπω 3-4 φωνές που είναι γεμάτες τοξικότητα και παρελθόν, που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, θέλουν να δυναμιτίσουν την όποια προσπάθεια, βρίσκοντας ή εφευρίσκοντας πράγματα, τα οποία δεν υπάρχουν. Πρώτον δεν γνωρίζουν. Μιλάνε άνθρωποι για τα οικονομικά και δεν ξέρουν για τι μιλάνε, με μόνο ‘οδηγό’ την εμμονή που έχουν απέναντι στη δημοτική αρχή. Νομίζουν ότι όλα είναι τηλεόραση και επειδή μας βλέπουν τώρα και πολίτες, απευθύνονται σε αυτούς. Έτσι έχουν μάθει είτε από τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα, είτε απ’ οπουδήποτε», ανέφερε ο κ. Χρυσάφης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κ. Παπαφωτίου η οποία πρόλαβε να πει «απαράδεκτη η αναφορά σας κ. δήμαρχε», με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Κατιρτζόγλου και τον Δήμαρχο Σερρών να τη διακόπτουν λέγοντας πως όση ώρα μιλούσε η ίδια, δεν τη διέκοψε κανείς.

Ωστόσο, ο κ. Χρυσάφης δεν σταμάτησε την επίθεσή του και συνέχισε:
«Άκουσα απίθανα πράγματα. Αυθαίρετους υπολογισμούς 1/4 και με βάση αυτό όλη η τοποθέτησή σας βασίζεται σ’ αυτή την αυθαιρεσία. Δεν θα μπω σε συζήτηση με το χθες. Η πολιτική μας δεν βασίζεται σε λογιστικά τεχνάσματα, αλλά σε υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τα λένε αυτά επειδή κάποιοι τους τα γράφουν».

Αμέσως παρενέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί η λέξη «ανοησίες», για «να μην μείνει ο χαρακτηρισμός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ανόητοι», εξήγησε ο ίδιος, με τον Δήμαρχο Σερρών να του απαντά πως αναφέρθηκε στην ετυμολογία της λέξης.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι σε συγκεκριμένα σημεία όφειλε να παρέμβει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κατιρτζόγλου, να λειτουργήσει διαπαραταξιακά και να διατηρήσει το επίπεδο, όπως θα έπραττε- είμαστε σίγουροι- εάν οι συγκεκριμένες λεκτικές επιθέσεις «ερχόταν» από την αντιπολίτευση.

(Φωτογραφία αρχείου)

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •