Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και κάτω από ποιες προϋποθέσεις


Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 11 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πως στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση κι έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.

«Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους» δήλωσε ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας πως στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Κοινοποίηση