Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου- Πότε και ποιες υπηρεσίες επανέρχονται με click away


Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, όπως διαβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», προσθέτοντας πως η κίνηση που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός ήταν προληπτική.

«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες. Και είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης διευκολύνονται και οι ειδικοί της Επιτροπής στις αποφάσεις τους. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Έχουμε, όμως, πάρει μέτρα από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Όσο για τις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες; Δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:
«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου και σιγά σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9-10 Ιανουαρίου, και μετά τις 11 θα δούμε πώς θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει, δηλαδή, η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα τα αφήσουμε πιο πίσω. Τότε, ναι, θα κριθούν οι υπόλοιποι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Είναι σαφές ότι θα πάμε βήμα βήμα, Είναι επίσης σαφές ότι οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν για αυτήν την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 του μήνα, δηλαδή click away και κάποιες βασικές υπηρεσίες που είχαν ανοίξει. Σιγά σιγά θα πάμε και στους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Αρκεί όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

Κοινοποίηση