Κ. Καρπουχτσής: «Πόσες Σερραϊκές επιχειρήσεις βρήκαν τελικά διέξοδο»

«Το πρόγραμμα “Διέξοδος”  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε ανισότητες ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες βάση των κλάδων δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων τους» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, Κώστας Καρπουτχσής με αφορμή την απόφαση για χρηματοδότηση που αναρτήθηκε την περασμένη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και που αφορά 6.683 επιχειρήσεις από τις 20.000 και πλέον που υπέβαλλαν αίτηση.

Ο κύριος Καρπουχτσής στην ανάρτησή του ζητά να μάθει πόσες σερραϊκές επιχειρήσεις βρήκαν τελικά “διέξοδο” και θα λάβουν βοήθεια από το εν λόγω πρόγραμμα. «Θα έχει ενδιαφέρον να έχουμε μια σαφή εικόνα των στατιστικών στοιχείων ανα Περιφερειακή Ενότητα (πόσες αιτήσεις, σε τι κλάδους, και τα αντίστοιχα ποσά και ποσοστά εγκρίσεων κ.ά) για να δούμε πόσες Σερραϊκές επιχειρήσεις ωφελήθηκαν» σημειώνει ο κύριος Καρπουχτσής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κυρίου Καρπουχτσή

«Σήμερα αναρτήθηκε η απόφαση για τη χρηματοδότηση 6.683 επιχειρήσεων (από τις 20.000 και πλέον που υπέβαλλαν αίτηση) της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τον covid, μέσα από το πρόγραμμα Διέξοδος.

Ένα πρόγραμμα που, όπως είχα επισημάνει σε άρθρο μου, μολονότι πρωτοπόρο (καθώς πρώτη η ΠΚΜ εφάρμοσε την τόσο αναγκαία μη επιστρεπτέα ενίσχυση των ΜμΕ), με τους όρους που έθετε δημιουργούσε όμως ανισότητες ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες βάση των κλάδων δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων τους. Χωρίς να αναιρείται η σημαντικότητα του προγράμματος για το σύνολο της Περιφέρειας, έχει σημασία να εστιάζουμε και τοπικά, γιατί η περιοχή των Σερρών έχει πληγεί βαρύτατα από τις συνέπειες του lockdown.

Θα έχει ενδιαφέρον να έχουμε μια σαφή εικόνα των στατιστικών στοιχείων ανα Περιφερειακή Ενότητα (πόσες αιτήσεις, σε τι κλάδους, και τα αντίστοιχα ποσά και ποσοστά εγκρίσεων κ.ά) για να δούμε πόσες Σερραικές επιχειρήσεις ωφελήθηκαν»

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •