Εφιαλτικές στιγμές για τον Έβρο- Στο… έλεος των πλημμυρών- Κατέρρευσε η γέφυρα των Λουτρών (Βίντεο)

Εφιαλτικές στιγμές περνά ο Έβρος, που βρίσκεται στο… έλεος των πλημμυρικών φαινομένων.

Το απόγευμα, κατέρρευσε και το υπόλοιπο τμήμα της παλιάς (ήταν εκτός κυκλοφορίας) γέφυρας των Λουτρών. Το φαινόμενο είναι έντονο με υψηλά ποσοστά βροχής σε όλο το νομό, με τις υπηρεσίες να συνιστούν μεγάλη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις!

Λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Τσάι και με απόφαση δημάρχου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Πόρου Φερών.

Ενημέρωση για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2021, στη Θράκη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 210 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Συγκεκριμένα:

Στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης:
• 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, Λουτρών, Απαλού και Άνθειας.
• 50 κλήσεις για παροχές βοηθείας σε άτομα που είχαν αποκλειστεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και συνολικά μεταφέρθηκαν 52 άτομα σε ασφαλή σημεία στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Τυχερού, της Θυμαριάς και της Αγνάντιας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 11 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 7 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου, 8 κλήσεις εκ των οποίων 2 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 5 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, 36 κλήσεις εκ των οποίων 16 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 17 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις περιοχές που έχουν εκδηλωθεί τα φαινόμενα έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Κοινοποίηση