Νεκρός πυροσβέστης από τις πλημμύρες στον Έβρο


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καστώρης

Τη ζωή του έχασε πυροσβέστης, στις πλημμύρες στον Έβρο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-evros.gr, πυροσβέστης εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο 46χρονος πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Όλο το σώμα της πυροσβεστκής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Ταυτόχρονα, τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το γραφείο Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το reportal.gr, (από σχετική ανάρτηση του site στο fb προέρχεται και η φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε) στρατιωτικά οχήματα τύπου Stayer, επενέβησαν με ικανό αριθμό προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό των μαθητών από Δημοτικό Σχολείου και του νηπιαγωγείου του Απαλού.

Ταυτόχρονα με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχει εκδώσει Αναγγελία επικινδυνότητας πλημμυρικών φαινόμενων λόγω έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού η οποία αναφέρει:

«Σε συνέχεια Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γνωστοποιούμε σε αγρότες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, ότι αναμένουμε επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26-01-2021 με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ από την Τετάρτη 27-01-2021 αναμένονται κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις.
Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Ορεστιάδας λόγω του υψηλού κινδύνου από τα αναμενόμενα πλημμυρικά φαινόμενα προειδοποιούμε τους αγροκτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους του Νομού Έβρου να:
1. Αποφύγουν τις παραποτάμιες και πλημμυρικές περιοχές .
2. Απομακρύνουν γεωργικά μηχανήματα κλπ από αυτές.
3. Μετακινήσουν και να διασφαλίσουν το ζωικό κεφάλαιο και κυψέλες έναντι των αναμενόμενων πλημμυρικών φαινομένων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •