Παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία- Σε ποιες περιοχές θα κλείσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα παιδιά δεν οδηγούν την επιδημία, αλλά την παρακολουθούν».

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε την ανάγκη τήρησης στο ακέραιο των μέτρων ασφάλεια και υγιεινής στις σχολικές μονάδες, ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν εθελοντικά στην εξέταση μέσω της πλατφόρμας του edutesting.

«Τα δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν πως σε περισσότερα από 12.000 τεστ, είχαμε χαμηλή θετικότητα στο 0,23% στους εκπαιδευτικούς όλης της επικράτειας, ενώ 4 εβδομάδες μετά την επανέναρξη των δημοτικών, μόλις το 0,29% τμημάτων είναι σε αναστολή και το 0,56% των σχολικών μονάδων» επεσήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης εξειδικευμένων μέτρων, ανακοίνωσε πως στους Δήμους Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας, τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς.

Για τις Π.Ε. Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας των λυκείων και εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

Κοινοποίηση