Ν. Παππάς από Σέρρες για Καλογρίτσα: «Θα τα πούμε όλα-Η συζήτηση θα είναι παρά πολύ ενδιαφέρουσα» (Βίντεο)

Από τις Σέρρες όπου βρέθηκε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς δεν θέλει να προβεί σε κάποια δήλωση για την υπόθεση Καλογρίτας. Ερωτηθείς από το Infonews24.gr για την υπόθεση και για τα όσα του αποδίδει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσα. Ο κύριος Παππάς αρκέστηκε στο να πει: «Θα τα πούμε όλα! Η συζήτηση θα είναι παρά πολύ ενδιαφέρουσα».

Ο εργολάβος αποδίδει στον κύριο Παππά «τον ρόλο του οργανωτή ενός σχεδίου με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού» όπως αναφέρει ο εργολάβος.

Ο κύριος Παππάς πιο αναλυτικά τόνισε: «Θα τα πούμε αυτά! Θα έχουμε όλο τον καιρό να τα πούμε. Δεν θα τα πω εδώ και θα μιλήσουμε αναλυτικά. Αυτά εδώ τα έχουν πει εδώ και ένα χρόνο. Νομίζω έχει αρχίσει και καταλαβαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει. Να μην ανησυχείτε ούτε εσείς ούτε οι συνάδερφοί σας στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση».

Σύμφωνα, με δημοσίευμα του iefimerida.gr όπως φέρεται να είπε στην κατάθεση του στην Δικαιοσύνη ο καταγγέλλων, όσα έκανε με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν κατόπιν υποδείξεων του κ. Παππά. “Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης” φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος ισχυρίζεται ότι η προσέγγιση του από τον πρώην υπουργό και προσώπων που είχε στην ευθύνη του, έγινε το Φθινόπωρο του 2015.

Το ζητούμενο από την πλευρά του πρώην υπουργού ήταν, κατά τον κ. Καλογρίτσα, να «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει «μπροστινός» και μόνο για  τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για την υποστήριξη  της πολιτικής  τους.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, ο κ. Παππάς φέρεται να τον διαβεβαίωνε, πως έχει εξασφαλιστεί ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ για το όλο εγχείρημα. Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως το εγχείρημα για τηλεοπτική άδεια δεν ευοδώθηκε εξαιτίας υπαναχώρησης του λιβανέζικου κολοσσού και ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ κατόπιν υπόδειξης του κ. Παππά  διατέθηκαν για την έκδοση συγκεκριμένης εφημερίδας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απέστειλε  στη Βουλή την δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •