Αλ. Τσίπρας: «Η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος;»


Στην κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για την απαράδεκτη και κατά παράβαση των μέτρων (για την αντιμετώπιση της πανδημίας) παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του στην Ικαρία ο Βουλευτής Σάμου της ΝΔ, Χριστόδουλος Στεφανάδης, προχώρησε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας έτσι τη δέσμευσή του για την ανάδειξη του ζητήματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση:
«Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;
2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια ‘μέτρα’ που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτυμόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;
3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •