Μεγάλη πυρκαγιά σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής


Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν μεταβεί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα νεόχτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών.

Πραγματοποιείται κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής βοηθείας κυρίως εξ αιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν αναφέρουν νεκρούς ή τραυματίες.

Το ρεύμα κόπηκε για την Αθήνα σε: Παγκράτι, Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια Υμηττό, Πειραιά, Ηλιούπολη και στην υπόλοιπη Ελλάδα στην Κόρινθο.

Ο Σερραίος Παναγιώτης Χατζημόσχου βρίσκεται στο σημείο ως Επικεφαλής Επιχειρήσεων και Σύμβουλος Ασφαλείας του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών & Φυσικών καταστροφών ΙΔΑΦΚΠ.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον οποίο και ευχαριστούμε για την αποστολή του φωτογραφικού υλικού.

Κοινοποίηση