Ο επικήδειος και το «αντίο» του Απ. Καρύδα στον Γ. Γεωργούλα- Τα συλλυπητήρια του Ζ. Μητλιάγκα


Τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, τελέστηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η νεκρώσιμη ακολουθία του πρώην Δημάρχου Σερρών Γιώργου Γεωργούλα, ενώ συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρώην Δήμαρχος Σιδηροκάστρου Απόστολος Καρύδας, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Ο επικήδειος

«Φίλτατε Γιώργο,
Η ιστορία μιας πολιτείας γράφεται κυρίως από τους σπουδαίους και δημιουργικούς άρχοντές της. Υπήρξες από αυτούς, που η τοπική ιστορία δεν μπορεί να σε προσπεράσει.
Μια και μοναδική δημαρχιακή θητεία υπήρξε αρκετή για να αφήσεις το αποτύπωμα του πετυχημένου Δημάρχου. Επί μία τετραετία (1983-1986) ολόκληρη η πόλη αποτελούσε ένα δημιουργικό εργοτάξιο. Ακόμη και μέχρι σήμερα οι Σερραίοι δημότες θυμούνται τις διανοίξεις οδών, τις διαμορφώσεις πεζοδρομίων και πλατειών, την ενίσχυση του πρασίνου.
Το μεράκι σου όμως πάντοτε υπήρξε ο πολιτισμός. Η δημιουργία του ΔΗΠΕΘΕ, η κατασκευή του μικρού ανοιχτού θεάτρου, η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου υπάρχουν για να θυμίζουν το ευγενές και δημιουργικό πέρασμά σου.
Όρθιο στέκεται και το πανέμορφο αρχιτεκτόνημα στο οποίο φιλοξενείται το πρώτο στο νομό μας ανοιχτό κέντρο φροντίδας και προστασίας των ηλικιωμένων.
Δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να κάνω μια εκτενέστερη αναφορά στο δημοτικό σου έργο. Αυτό ίσως είναι δικαίωμα και υποχρέωση άλλων.
Φίλε Δήμαρχε, κλείνοντας μένω στα χαρακτηριστικά της ευγενούς προσωπικότητάς σου.
Θαρραλέος, δίκαιος και τολμηρός υπήρξες.
• Για τους δημότες σου, ο Δήμαρχος της καρδιάς τους, και για το έργο σου και κυρίως για την απέραντη καλοσύνη με την οποία τους έβλεπες.
• Για τους συναδέλφους σου στη δικηγορία και στην πολιτική, ο σπουδαίος ρήτορας.
• Για τους συναδέλφους σου στην αυτοδιοίκηση, ο ηγέτης, που ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στάθηκες ο καθοδηγητής και συναγωνιστής ταυτόχρονα.
• Για τους συντρόφους σου στο ΠΑΣΟΚ, υπήρξες σταθερά ο ήρεμος και συναινετικός συναγωνιστής.
• Για τους φίλους σου, ο ευχάριστος συνδαιτημόνας στις συνευρέσεις ημερών χαράς και κεφιού.
Αγαπημένε μας Γιώργο, καλό κατευόδιο και γλυκό αντάμωμα με τα προσφιλή σου πρόσωπα που προηγήθηκαν σε αυτό το μακρινό ταξίδι».

Ζ. Μητλιάγκας: «Υπόδειγμα ήθους και δημιουργικότητας»

Τα συλλυπητήριά του έστειλε και ο πρώην Δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας:
«Έφυγε για τις Αιώνιες Μονές ο Γεώργιος Γεωργούλας, εξαίρετος νομικός και λαμπρός Δήμαρχος Σερρών κατά τη δεκαετία του 1980.
Με την παρουσία του στα Δημοτικά Πράγματα υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπινου και πολιτικού ήθους και δημιουργικότητας.
Αντιμετώπισε ουσιαστικά και πετυχημένα πολλά χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας και έτσι αναβάθμισε τη λειτουργικότητα της πόλης των Σερρών, την αισθητική της και υποβοήθησε τη Σερραϊκή κοινωνία να αναπτυχθεί καλύτερα και αποδοτικότερα.
Το γενικά αναγνωρισμένο υπόδειγμα εντιμότητας και ωφέλιμης δημιουργικότητας υπήρξε και θα είναι συνεχώς μάθημα ήθους και έντιμης λειτουργίας σε όσους ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •