Σέρρες: Σε 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στη γέφυρα του Τσέλιου


Σε ενημέρωση για την πορεία του έργου στη γέφυρα του Τσέλιου, προχώρησαν τόσο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Νυκτοπάτης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Αρχικά ο Δήμαρχος Σερρών υπενθύμισε πως η γέφυρα έκλεισε για δεύτερη φορά, γιατί οι βροχοπτώσεις στις αρχές Ιανουαρίου δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη και «γερασμένη» γέφυρα, ενώ πρόσθεσε πως ανατέθηκε η μελέτη σε εμπειρογνώμονα μελετητή, ούτως ώστε να υποδειχθούν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για να είναι ασφαλής η γέφυρα.

Η μελέτη, σύμφωνα με τον κ. Χρυσάφη, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δέκα ημέρες και θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις, όχι μόνο στη γέφυρα, αλλά και στα σημεία 15 μέτρα ένθεν και ένθεν της γέφυρας για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό, προσωρινό, αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε σε 1,5 μήνα από τώρα να έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις, που θα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της γέφυρας, αντιπλημμυρικά πλέγματα ένθεν και ένθεν, καθώς και ένα τοιχίο από την πλευρά των κατοικιών που είχαν πλημμυρίσει το καλοκαίρι. Αυτή είναι μια πρώτη παρέμβαση, που είναι προσωρινή,» επεσήμανε ο κ. Χρυσάφης.

Παράλληλα, προχωρούν και οι διαδικασίες για την κατασκευή της κανονικής γέφυρας και θα μπορούν να διέρχονται αυτοκίνητα και οχήματα μέχρι δύο τόνους, ενώ θα διενεργηθεί και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, με τον Δήμαρχο Σερρών να δηλώνει:
«Κινούμαστε στην κατεύθυνση της κατασκευής νέας γέφυρας, η μελέτη είναι έτοιμη, χρειάζονται κάποιες περιβαλλοντολογικές μελέτες και κυκλοφοριακές, έτσι ώστε να είμαστε πλήρως έτοιμοι για να την εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο. Το κόστος αναμένεται να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Επειδή είναι στο χαρακτηριστικό κομμάτι της πόλης θα διενεργηθεί και ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να είναι και όμορφη και ασφαλής».

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Νυκτοπάτης αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη σοβαρό θέμα, σε αυτό της λίμνης που υπάρχει μετά την κόκκινη γέφυρα, στο τέλος της διαδρομής.

«Δυστυχώς εκείνη η γέφυρα χάλασε, αλλά δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να την επιδιορθώσει. Ζητήσαμε δύο φορές να την επισκευάσουμε. Είναι αρμοδιότητα του Δασαρχείου, δεν έχουμε πάρει απάντηση και δεν είναι εύκολο, γιατί και σε εκείνο το κομμάτι, όπως σε όλα τα ρέματα, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Πρέπει σε εκείνο το κομμάτι να γίνει οριοθέτηση του ρέματος από την κόκκινη γέφυρα μέχρι τη λίμνη επάνω, έτσι ώστε να νομιμοποιήσουμε και τη λίμνη που υπάρχει εκεί και να μπορέσουμε να κάνουμε γέφυρα εμείς ή το Δασαρχείο. Είμαστε σε συνεννόηση με το Δασαρχείο, θα βρεθεί λύση» υπογράμμισε ο κ. Νυκτοπάτης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •