Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: «Άστοχη επιλογή φασιστοειδούς καλλιτέχνη από το Δήμο Σερρών»


Την αντίδρασή της στην επιλογή του Εύρυτου να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σερρών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Ο Δήμος Σερρών έρχεται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επικοινωνιακών αναγκών, προσκαλώντας μάλιστα ένα φασίστα καλλιτέχνη να το πλαισιώσει. Έναν “καλλιτέχνη” που έχει “φιλοτεχνήσει” πλήθος έργων με ναζιστικό, ρατσιστικό και αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. Έργα εμετικά που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους. Η προσπάθεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να υπερασπιστεί και να δικαιολογήσει την ποιότητα και την εγκυρότητα της δουλειάς του ‘ΕΥΡΥΤΟΥ’, παραθέτοντας εγκωμιαστικά σχόλια για την ποιότητα των έργων του, όπως και για το ότι εμφανίζεται με κουκούλα γιατί φοβάται το ‘άλλο άκρο’ ( αλήθεια ποιους εννοεί;), στην ουσία αποδεικνύει πως γνώριζαν πολύ καλά στον Δήμο το ποιόν και την ‘τέχνη’ αυτού του ανθρώπου.
Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως η Δημοτική Αρχή ξέρει καλά τι επιλέγει. Επιλέγει ανθρώπους που αναπαράγουν την εγκληματική ιδεολογία ζωγραφίζοντας σε τοίχους φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα και μάλιστα τους παρέχει και κάλυψη και προστασία όσο τους παίρνει. Για τη νεολαία και τον λαό μας είναι απολύτως καθαρό ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία σχέση μεταξύ του εθνικισμού – ναζισμού με τους ήρωες του 1821, με το ίδιο το περιεχόμενο της ελληνικής αστικής και εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης.
Η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ βρίσκει απαράδεκτη τη συγκεκριμένη ενέργεια και άκρως ντροπιαστική και προσβλητική τόσο για τους Σερραίους αγωνιστές όσο και για το δημοκρατικό λαό των Σερρών».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •