Γ. Ταΐρης: «Μηδενική ανοχή στους λίγους που βάζουν σε κίνδυνο τους πολλούς» (Βίντεο)


Ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, έστειλε ο νέος υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Σερρών Γιώργος Ταΐρης και το οποίο είναι: «μηδενική ανοχή στους λίγους που βάζουν σε κίνδυνο τους πολλούς».

Ο κ. Ταΐρης αναφερόμενος στον προκάτοχό του, αντιδήμαρχο Κώστα Δινάκη υπογράμμισε πως διαδέχεται έναν άξιο συνάδελφο, ο οποίος πρόσφερε και προσφέρει σε πολλούς τομείς της κοινής, δημοτικής προσπάθειας. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, δεν αναφέρθηκε στο… παρασκήνιο της αντικατάστασης και στους λόγους που έγινε.

Σύμφωνα με τον κ. Ταΐρη, στόχος είναι η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας να είναι τέτοια που να υπηρετεί τους πολίτες και να προασπίζει τη δημόσια υγεία, προσθέτοντας πως βιώνουμε έναν υγειονομικό «πόλεμο» και πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς από τους λίγους ανεύθυνους, που με τη συμπεριφορά τους υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταΐρης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η δημοτική αστυνομία είναι πενιχρά.

Αυτή τη στιγμή, ενεργοί είναι μόλις 4 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ οι 10 διοικητικοί υπάλληλοι που είχαν ενταχθεί στο δυναμικό, με απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, επέστρεψαν στις θέσεις τους με τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Έχει κατατεθεί από το Δήμο Σερρών αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για ενίσχυση με άλλους έξι (6) δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ στο νέο οργανόγραμμα προβλέπονται επιπλέον 10 θέσεις.

«Δίνουμε έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς καμία έκπτωση», τόνισε- τέλος- ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Ταΐρης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •