Β. Τερζής για Εύρυτο: «Να βγάλουμε την κουκούλα από τη διαδικασία…»

του Βασίλη Τερζή-Δημοτικού Συμβούλου ΣΕΡΡΑΣ

Τελικά το θέμα δεν είναι να βγάλουμε την κουκούλα από τον Εύρυτο αλλά από τη διαδικασία. Έτσι ενώ κάποιοι κοιτάζανε το δέντρο χάσανε το δάσος διότι άλλο το ιδεολογικό προφίλ, τα πιστεύω και οι ανησυχίες του «καλλιτέχνη» και άλλο η τήρηση των διαδικασιών. Ώσπου άρχισαν επιτέλους να τοποθετούνται δημόσια και πολίτες, άτομα που είτε με την καλλιτεχνική είτε με την επαγγελματική τους ιδιότητα έχουν και άποψη και θέση με επιχειρήματα. Σε αυτούς τουλάχιστον δε θα αποδοθεί ο τίτλος των λίγων εξαιρέσεων, ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους, για τους οποίους δεν είναι «υπερήφανος» ο κύριος Δήμαρχος.

Να βγει λοιπόν η κουκούλα σε μια δράση όπου:

1) τα υλικά της μόνο θα κοστίσουν 24.000 ευρώ.

2) αποφασίζουμε τη δαπάνη και αγορά των υλικών βάση μελέτης χωρίς να ξέρουμε τον ή τους καλλιτέχνες και τι θα χρησιμοποιηθεί. Θυμίζει λίγο Ελληνικό ποδόσφαιρο όπου ορισμένοι πρόεδροι «κλείνουν» και αγοράζουν πρώτα τους παίκτες και κατόπιν αναζητούν τον προπονητή.

3) εκ των υστέρων ΘΑ οριστεί Επιτροπή Ειδικών για κατάθεση προτάσεων και αξιολόγηση.

4) ορίστηκαν οι χώροι όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις χωρίς τη γνωμοδότηση, όπως ορίζει ο νόμος, του συλλόγου των Αρχιτεκτόνων αλλά και της Επιτροπής καλλιτεχνικών παρεμβάσεων δημόσιων χώρων. Και ο νόμος να μην το απαιτούσε μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή έπρεπε να το αναζητήσει.

5) δε γνωρίζουμε εάν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες ζητήσουν αμοιβή ή καταθέσουν πρόταση εθελοντικά.

6) η «Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή «Σέρρες 2021» ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τους Σερραίους ή Σερραϊκής καταγωγής καλλιτέχνες – ζωγράφους – εικαστικούς, ζητώντας τους τη γνώμη, τη βοήθεια, την κατάθεση της εμπειρίας τους.

7) το πιθανότερο δε θα υπάρξει ούτε ένα αποτύπωμα, ένα έργο της δράσης στην κεντρικότερη ημέρα της Επετείου, την 25η Μαρτίου 2021.

Υ.Σ Εδώ και ένα χρόνο σε 5 σημεία της πόλης μας έχουν γίνει παρόμοιες εικαστικές παρεμβάσεις (κατά την προσωπική μου άποψη πολύ όμορφες), εκεί τηρήθηκαν οι ανωτέρω αυτονόητες, προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες;

Οι Απόκριες έφυγαν αλλά τις μάσκες και τις κουκούλες δύσκολα θα τις αποχωριστούμε.., λόγω Covid… και αυτό.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •