Γ. Νυκτοπάτης για γέφυρα Τσέλιου: «Είμαστε στο τέλος- Λίγη υπομονή ακόμη»


Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και της γέφυρας του Τσέλιου, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Νυκτοπάτης, ο οποίος ανέφερε αρχικά πως η γέφυρα που βρίσκεται στο τέρμα, στη λίμνη, θα απομακρυνθεί άμεσα αυτές τις μέρες.

Ο κ. Νυκτοπάτης ανακοίνωσε πως ο Δήμος θα προχωρήσει σε επέκταση του αντιπλημμυρικού έργου από την κόκκινη γέφυρα μέχρι τη λίμνη ώστε να οριοθετηθεί το ρέμα και όταν θα εκδοθεί ΦΕΚ οριοθέτησης του ρέματος, τότε σ’ εκείνο το κομμάτι θα κατασκευασθεί καινούρια γέφυρα.

«Μπορεί να πάρει αρκετό διάστημα να γίνει αυτό, όμως, είναι λογικό ότι αν κάτι δεν ξεκινήσει, δεν θα τελειώσει. Θα συνεργαστούμε με το Δασαρχείο μέσω προγραμματικής σύμβασης για να προχωρήσει η διαδικασία. Στο τεχνικό πρόγραμμα που θα συζητήσουμε σήμερα, αν ψηφιστεί, θα έχουμε την πρόταση για 2 πεζογέφυρες, μία στο ύψος της Βαλέριας και μία στην περιοχή της Σιγής,» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Έργων.

Τα έργα στη γέφυρα του Τσέλιου

Στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης είχε αναφέρει πως σε 1,5 μήνα από τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, που θα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της γέφυρας, αντιπλημμυρικά πλέγματα ένθεν και ένθεν, καθώς και ένα τοιχίο από την πλευρά των κατοικιών που είχαν πλημμυρίσει το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος, στη σημερινή συνεδρίαση, στο θέμα των εργασιών στη γέφυρα του Τσέλιου, ο κ. Νυκτοπάτης δήλωσε πως την προηγούμενη Τετάρτη έγινε η παραλαβή της οριστικής μελέτης για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τόνισε ότι δεν θα αφορά μόνο στην προφύλαξη, στο βάθρο της γέφυρας που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Άρα δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σήμερα, θα γίνει και μια παρέμβαση στα πρανή, κατά μήκος 100 μέτρων εκατέρωθεν, έτσι ώστε σε εκείνο το σημείο να αυξήσουμε κατά πολύ τη δυνατότητα παροχής του νερού, σχεδόν να το διπλασιάσουμε και σε συνδυασμό με ένα τοιχίο που θα γίνει απέναντι από το ξενοδοχείο, θα μεριμνήσουμε έτσι ώστε μέχρι να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο, όποτε κι αν γίνει, να βελτιώσουμε κατά πολύ την κατάσταση. Είναι μεγάλο το πρόβλημα, ο κόσμος ταλαιπωρείται. Είμαστε στο τέλος, λίγη υπομονή ακόμη» επεσήμανε ο κ. Γιώργος Νυκτοπάτης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •