Κρέμασαν μαύρες σημαίες οι μικροπωλητές και παραγωγοί των Σερρών

Φωτογραφία anexartitos.gr

Μαύρες σημαίες κρέμασαν στους πάγκους τους οι μικροπωλητές και παραγωγοί της λαϊκής αγοράς των Σερρών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον κλάδο τους.

«Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να κάνει, ότι δεν καταλαβαίνει τις βλαπτικές συνέπειες του νομοσχεδίου της. Ένα νομοσχέδιο, που βλάπτει, τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παγώσει ο διάλογος που είχε ξεκινήσει», εξηγεί η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

«Δεν έφτανε η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική κρίση έρχεται να προστεθεί και ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι η «ταφόπλακά» μας. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο πήρε πίσω κάποια σημεία ωστόσο χθες ετέθη στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κλάδος μ’ αυτό το σχέδιο νόμο θα πληγεί και θίγει την φιλοσοφία της λαϊκής αγοράς» τονίζει με δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Σερρών, Κώστας Κουτούσης.

Ο κύριος Κουτούσης μεταξύ των παραπάνω αναφέρει ότι το σωματείο το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους δημάρχους της Π.Ε. Σερρών για να τους ενημερώσουν για το θέμα και ποιες είναι οι ενστάσεις τους. Ο ίδιος αναφέρει ότι μέχρι στιγμής οι αιρετοί δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. «Κανένας από τους δημάρχους δεν έχει πάρει θέση για το θέμα αλλά ούτε και εμείς ήρθαμε ακόμη σε επαφή μαζί τους κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες». 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •