Σέρρες: «Ραβασάκια» για πληρωμή προστίμων παραβάσεων του ΚΟΚ που επιβλήθηκαν το 2011


«Ραβασάκια» για να πληρώσουν πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και τα οποία επιβλήθηκαν το 2011, έλαβαν αρκετοί Σερραίοι.

Το θέμα έθεσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Σερρών Θένια Χαραλαμπίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σερρών, ο οποίος διευκρίνισε αρχικά πως αυτή την εποχή έχουν έρθει πρόστιμα, τα οποία αφορούν τροχαίες παραβάσεις που έγιναν το 2011 και πως τα πρόστιμα αυτά έχουν διάρκεια ισχύος που υπερβαίνει τα 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών η διαδικασία είναι η εξής: Η τροχαία τα πρόστιμα αυτά, τις παραβάσεις του 2011, τις έστειλε στο Δήμο Σερρών περίπου το 2015 και Δήμος Σερρών το 2015 ή 2016 επεξεργάστηκε όλες αυτές τις τροχαίες παραβάσεις με βάση τα στοιχεία που έβρισκε η υπηρεσία και τις έστειλε στο Υπουργείο Μεταφορών, στο Μηχανολογικό Τμήμα και αφού τις επεξεργάστηκαν και αυτοί, στη συνέχεια επέστρεψαν αυτά τα πρόστιμα στο Δήμο Σερρών, το Νοέμβριο του 2020.

Ο Δήμος Σερρών πήρε τα πρόστιμα αυτά και από το Δεκέμβριο τα στέλνει σε αυτούς που πρέπει να τα πληρώσουν.

«Η καθυστέρηση δεν αφορά στο Δήμο Σερρών και τα όποια λάθη έχουν γίνει είναι γιατί ακριβώς δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα στο Ελληνικό δημόσιο σύστημα, το οποίο μπορούσε να ελέγξει εάν αυτοί στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο ήταν και οι νόμιμοι κάτοχοι του αυτοκινήτου το 2011. Να σημειωθεί πως δεν έχουν επιβληθεί προαυξήσεις στα πρόστιμα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •