Δημ. Νότας: «Είναι τιμή μας να είμαστε απόγονοι του μεγάλου ήρωα Εμμανουήλ Παππά» (Βίντεο)

«Είναι τιμή μας να είμαστε απόγονοι ενός τέτοιου μεγάλου ανδρός όπως ήταν ο Εμμανουήλ Παππάς» τονίζει με δήλωσή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που σχεδιάζονται να γίνουν ως το τέλος του 2021. «Θα τιμήσουμε τον Ήρωα Εμμανουήλ Παππά για τον μεγάλο του αγώνα και την μεγάλη του συνεισφορά στην απελευθέρωση της χώρας» ανέφερε ο κύριος Νότας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κύριος Νότας οι αποφάσεις για να τιμηθεί ο Εμμανουήλ Παππάς πάρθηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων:

-Πρόταση για αναβάθμιση του υφιστάμενου Σχολαρχείου στην ομώνυμη Τοπική Ενότητα εκεί θα γίνει μια πρόταση ύψους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου, το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες διαδραστικά να μάθουν την ιστορία και τη συμμετοχή του Μεγάλου μας Εθνικού ήρωα του Εμμανουήλ Παππά στην συμμετοχή του στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821

-Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Συμπόσιο Γλυπτικής που στόχο έχει ανάδειξη της προσωπικότητας του ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Το έργα που θα γίνουν θα κοσμήσουν δημοτικά κτήρια της περιοχής.

-Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά θα προκηρύξει σε συνεργασία είτε με το ΑΠΘ ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μια διδακτορική διατριβή, η οποία θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή σε όλα τα σημεία που είχε δράσει το Εμμανουήλ Παππάς.

Τέλος, οι δράσεις για την ανάδειξη της προσωπικότητας του ήρωα θα ολοκληρωθούν την 5η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα μνήμης και τιμής του ήρωα. Την ημέρα αυτή αναμένεται να παραστούν στις εκδηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος έχει προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

 

Κοινοποίηση